Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Στρατός και μουσική έγιναν "ένα"Μαέστρος ο λοχαγός Εμμανουήλ Αγγελάκης, μαζί του οι στρατιωτικοί μουσικοί της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, σε μια πραγματικά εντυπωσιακή συναυλία

Στρατός και μουσική έγιναν "ένα", πού αλλού παρά στη σκηνή των Ελευθερίων Θράκης 2017, που από την αρχή του μήνα φιλοξενεί μουσικοχορευτικές -και όχι μόνο- εκδηλώσεις, στην πλατεία Ειρήνης, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να παρακολουθήσει ξεχωριστά δρώμενα, εντελώς δωρεάν, στην "καρδιά" της Κομοτηνής.


Κι επειδή Ελευθέρια χωρίς παρουσία του στρατού, δεν θα ήταν ολοκληρωμένα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, μερίμνησε ώστε το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαΐου, στη σκηνή να ανέβουν στρατιωτικοί μουσικοί. Έτσι, παρακολουθήσαμε τη συναυλία της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που παρουσίασε ένα πραγματικά επαγγελματικό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας την πειθαρχία μέχρι και ...στις νότες.
Υπό τη διεύθυνση του λοχαγού (ΜΣ) Εμμανουήλ Αγγελάκη, ο στρατός "έδεσε" με τις τραγουδίστριες Δήμητρα Πάσχου και Μαρία Μουρατίδου και κατέθεσε στο κοινό μια πλήρη συναυλία, που κινήθηκε στο μεταίχμιο ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Πάντως, γνωστοί Έλληνες συνθέτες, όπως  οι Νικολόπουλος, Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μικρούτσικος, Πορτοκάλογλου, Τσιτσάνης, Κοτόνιας, Λειβαδίτης, και άλλοι είχαν την τιμητική τους, όμως ακούσαμε κι επιλεγμένα ελληνικά παραδοσιακά κομμάτια, αλλά και ξένα τραγούδια σε διασκευή και ενορχήστρωση για μπάντα από τον υπολοχαγό (ΜΣ) Ιωάννη Τζατζανά. 


Την 16μελή μπάντα μπορεί να την έχουμε συνηθίσει σε παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων κι άλλα δρώμενα της Ροδόπης, όμως αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη να ακούμε τους μουσικούς και από το "σανίδι" των Ελευθερίων! Από το 1973 στην πόλη, η μπάντα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, δείχνει πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης, προάγοντας εκτός από το στρατιωτικό ιδεώδες και τη μουσική παιδεία.


Διαχρονικά η μουσική αποτέλεσε "σύντροφο" των Ελλήνων, σε χαλεπούς κι ένδοξους καιρούς, άλλοτε ανυψώνοντας το ηθικό στρατιωτών και πολιτών, άλλοτε συνθέτοντας κλίμα κατάνυξης, άλλοτε πάλι υμνώντας το έθνος πανηγυρικά. Στα Ελευθέρια η ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία έδωσε το δικό της χρώμα.


Τα Ελευθερία ...των εκπλήξεων!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.