Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τα περίεργα “φάουλ” των Γενικών Επιτελείων

Αναμένοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ μέσα στον Μάϊο, τα Γενικά Επιτελεία ρωτήθηκαν από την πολιτική ηγεσία για τις παρατηρήσεις τους σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ άρθρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr τα Γενικά Επιτελεία κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους αλλά όχι για τα άρθρα για τα οποία είχαν ερωτηθεί! Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν οι παρατηρήσεις τους δεν αφορούσαν ζητήματα που έχουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ από το περασμένο καλοκαίρι επίσης με νόμο του ΥΠΕΘΑ!
Συνεπώς να κάνουν παρατηρήσεις για θέματα που έχουν ήδη νομοθετηθεί δεν καταλαβαίνουμε σε τι εξυπηρετεί.
Μπορούμε να υποθέσουμε όμως ότι κανένα Γενικό Επιτελείο δεν επιθυμεί να υπάρχει απολύτως καμία ασφαλιστική δικλείδα σε αποφάσεις κρίσεων και τοποθετήσεων. Για τις οποίες ασφαλώς την ευθύνη και τον τελευταίο λόγο ΘΑ ΄ΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ οι ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων και τα συμβούλια κρίσεων.

Όμως δεν είναι μεμπτό να καταγράφονται ενστάσεις και διαφωνίες. Γιατί αυτό θα τους κάνει όλους πιο προσεκτικούς, πιο δίκαιους και  πιο υπεύθυνους. Κι αυτό έχει τη σημασία του, γιατί έτσι θ΄ αποφύγουμε επιπόλαιες αποστρατείες οι οποίες οδηγούσαν στη συνέχεια σε προσφυγές στα δικαστήρια με εξασφαλισμένες δικαιώσεις στελεχών που μας κόστισαν πάρα πολλά λεφτά.
Καλό θα ήταν σ΄ αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχουν οι ενστάσεις και οι διαφωνίες. Ζημιά δεν θα κάνουν. Αντιθέτως.

Για τις παρατηρήσεις των Γενικών Επιτελείων που έχουν μια σειρά από τουλάχιστον περίεργα φάουλ θα επανέλθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.