Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Επιστολή της ΠΟΣ για Εισφορά Αλληλεγγύης ΣυνταξιούχωνΠ Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  
Αρ. Σωμ. 19611,
Αριθ. μητρ. Ομοσπονδιών 808
Site     :  www.hellasmil.gr 
e-mail :  info@hellasmil.gr                                                             Αριθμ. Πρωτ.  18/2017   
Ακαδημίας 31, ΤΚ 10672, Αθήνα.                                                  Αθήνα,  24  Απρ.  2017 
Τηλ. 6972717990


ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:  Όπως Πίνακας Αποδεκτών


    
ΘΕΜΑ:  Εισφορά  Αλληλεγγύης  Συνταξιούχων.
ΣΧΕΤ.:  Η υπ’ Αριθμόν 244/2017 Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

1.      Όπως είναι γνωστό, με το σχετικό εκδόθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει ως αντισυνταγματική την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).
2.      Η απόφαση αφορά στους Συνταξιούχους του Δημοσίου (Στρατιωτικούς και Πολιτικούς Υπαλλήλους) που λαμβάνουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ βασική (μικτά).  Ο αριθμός δε αυτών υπολογίζεται στους 210.000 περίπου συνταξιούχους, έναντι των συνολικά 470.000 περίπου συνταξιούχων του Δημόσιου τομέα.
3.      Θεωρούμε υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση, καθόσον, με βάση επεξεργασμένα στοιχεία που διαθέτει η Ομοσπονδία μας, αναφορικά  με το πλήθος των συντάξεων που επηρεάζονται, διαπιστώνεται ότι η Γενική Κυβέρνηση (ΕΦΚΑ), ΔΕΝ επιβαρύνεται από την εφαρμογή της απόφασης, αλλά αντιθέτως ωφελείται!  Πιο συγκεκριμένα, όταν εφαρμοσθεί η απόφαση 244/2017 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα προκύψουν τα παρακάτω:
         α.         Ο ΕΦΚΑ θα εξοικονομεί ετησίως τουλάχιστον 103 εκατ. ευρώ, διότι θα αυξηθούν οι μνημονιακές μειώσεις των νόμων Ν4024/2011, 4051/2012 και 4392/2012, με αποτέλεσμα να μειωθεί το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων, οπότε θα μειωθεί αντίστοιχα η συνταξιοδοτική δαπάνη του.
         β.         Θα αυξηθεί, σε μερικές περιπτώσεις, η κράτηση υγειονομικής περίθαλψης προς όφελος του ΕΟΠΥΥ.
         γ.         Θα μειωθούν φυσικά τα έσοδα του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), κατά 210 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως.
4.      Αντίθετα, η μη έγκαιρη εφαρμογή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πέραν του γεγονότος ότι θα κλονίσει για μια ακόμα φορά την εμπιστοσύνη του Πολίτη προς το Κράτος, εκτιμάται ότι θα έχει και τα παρακάτω αποτελέσματα:
         α.         Άσκοπη επιβάρυνση των συνταξιούχων με έξοδα, κόπο και χρόνο για την υποβολή ατομικών αιτήσεων.
         β.         Αύξηση του φόρτου εργασίας της Υπηρεσίας από την διεκπεραίωση μεγάλου όγκου αλληλογραφίας.
         γ.         Συσσώρευση μεγάλων ποσών αναδρομικών, τα οποία θα καταστήσουν πιθανόν προβληματική την υλοποίηση της απόφασης με καθυστέρηση.
5.      Κατόπιν των παραπάνω, σε συνδυασμό και με το χαμηλό ετήσιο δημοσιονομικό κόστος από την υλοποίηση της απόφασης, παρακαλούμε για την άμεση εφαρμογή της απόφασης και την επιστροφή στους δικαιούχους των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών από 8 Φεβρουαρίου 2017, ημερομηνία δημοσίευσής της.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                    Ο                                                                                  Ο
           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                 
 Νικολόπουλος Βασίλειος                                                    Ταραντίλης Δημήτριος
       Ταξίαρχος  εα                                                                    Συνταγματάρχης  εαΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κύριο Γιώργο  Χουλιαράκη,   Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομικών,  
Πανεπιστημίου  37,  10562  Αθήνα.
Κύριο Αναστάσιο Πετρόπουλο,  Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης
Σταδίου 29,  105 59 Αθήνα.
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,    Γενική Διεύθυνση Συντάξεων
Κάνιγγος 29 - Τ.Θ. 1116, 10110  Αθήνα.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
ΠΟΕΔ, ΠΣΑΠ, ΣΑΑΙΤΘ, ΣΑΑΠΒ, ΣΑΑΜΧ, ΛΑΣ, ΣΑΑΑΣ, ΣΑΑΣΥΠ, ΣΑΑΣΕΜ, ΣΑΑΟΙΚ, ΣΑΑΥΣ,  Σύνδεσμοι Αποφοίτων Αξκων Τάξεων ΣΣΕ 1957-1959-1961-1962-1963-1965-1968-1969-1973-1975-1976-1977-1978-1981.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.