Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Θέσεις και για γυναίκες στο νέο διαγωνισμό για προσλήψεις ΕΠΟΠ στην ΕΦ


- Σε προκήρυξη νέου διαγωνισμού για πρόσληψη 500 επαγγελματιών οπλιτών προχωρεί το Υπουργείο Άμυνας
- Αναμένεται και καταρτισμός νέου καταλόγου επιλαχόντων
- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες και κληρωτοί της Εθνικής Φρουράς που υπηρετούν τη θητεία τους

- Στη νέα προκήρυξη προτεραιότητα στις φρουρές προτίμησης για τοποθέτηση πλησίον των χώρων διαμονής 

Το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου θα προβεί στην προκήρυξη ενός νέου διαγωνισμού για πρόσληψη 500 επαγγελματιών οπλιτών, μεταξύ των οποίων αυτή την φορά θα είναι και γυναίκες. Επίσης, θα γίνει καταρτισμός και ενός νέου καταλόγου επιλαχόντων.

Παράλληλα, δικαίωμα συμμετοχής στο νέο διαγωνισμό θα έχουν και εθνοφρουροί οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία με ημερομηνία απόλυσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό για τους ΣΥΟΠ πρόκειται να είναι γενικώς οι ίδιοι όπως και με την πρώτη προκήρυξη, ωστόσο θα ισχύσουν διαφορετικά κριτήρια αναφορικά με τις γυναίκες υποψήφιες αναφορικά με τα σωματικά τους προσόντα. Εξάλλου, όπως αναφέρεται και στην εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", η νέα προκήρυξη θα αφορά στην πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών μόνο στις φρουρές προτίμησης που υπάρχει ανάγκη, ώστε να μην τοποθετηθούν οι στρατιώτες μακριά από τους χώρους διαμονής τους, ενώ το ΥΠΑΜ έχει προβεί σε προετοιμασία όλων των σχετικών εγγράφων με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι σωματικές και ιατρικές εξετάσεις των νέων υποψήφιων ΣΥΟΠ.

Στον πρώτο διαγωνισμό που διεξήχθη είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 5.005 υποψήφιοι. Μετά τις σωματικές και ιατρικές εξετάσεις προσλήφθηκαν 3.000, ενώ 651 παρέμειναν στον κατάλογο των επιλαχόντων. Τελικά, προσλήφθηκαν όλοι από τον κατάλογο των επιλαχόντων, καθώς ορισμένοι από τους πρώτους 3.000 δεν αποδέχθηκαν εν τέλει την θέση, ενώ άλλοι πάλι εγκατέλειψαν, ως είχαν το δικαίωμα να πράξουν κατά τους πρώτους έξι μήνες της υπηρεσίας τους.

Πάντως, τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και το ΓΕΕΦ αξιολογούν με θετικό πρόσημο τη μέχρι τώρα πορεία του νεοσύστατου θεσμού, γι’ αυτό προχωρούν σε βήματα ενίσχυσης με περαιτέρω Συμβασιούχους Οπλίτες.

Ακολουθεί ένα βίντεο από το ΓΕΕΦ με τις πρόσφατες ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.