Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αυξήσεις στα Νυχτερινά-Κυριακές-Αργίες για στελέχη ΕΔ-ΣΑ και δημόσιους υπαλλήλους (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΠΙΝΑΚΕΣ)



Αυξήσεις 25-50% στα νυχτερινά και Κυριακές-Αργίες στελεχών ΕΔ-ΣΑ, δημοσίων υπαλλήλων





Τη σημαντική αύξηση των υπερωριακών αποζημιώσεων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται πέραν του κανονικού ωραρίου των υπηρεσιών τους, ακόμη και Κυριακές και αργίες, προβλέπει διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από την κυβέρνηση.





Βάσει της διάταξης αυτής, αυξάνονται κατά 25%-50%, αναδρομικά από την 1η-1-2017, τα ποσά της ωριαίας αποζημίωσης των στελεχών ΕΔ-ΣΑ και δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται για εργασία σε νυχτερινές ώρες ή στη διάρκεια Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου σε υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις ημέρες του μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση.

Τι αλλάζει

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 102 του νόμου 4461/2017 για τη «Μεταρρύθµιση της Διοικητικής Οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, Κέντρα Εµπειρογνωµοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσηµάτων, τροποποίηση συνταξιοδοτικών ρυθµίσεων του ν. 4387/2016 και άλλες διατάξεις», που ψήφισε η κυβέρνηση τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους:




► Η ωριαία αποζημίωση που χορηγείται για εργασία νυχτερινή εργάσιμων ημερών σε δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις ημέρες του μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση αυξάνεται κατά 50%, από το 40% στο 60% του ωρομισθίου.

► Η ωριαία αποζημίωση που χορηγείται για εργασία ημερήσια ή νυκτερινή που παρέχεται Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες σε δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις ημέρες του μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση αυξάνεται κατά 25%, από το 60% στο 75% του ωρομισθίου.

Η διάταξη αυτή ισχύει αναδρομικά από την 1η-1-2017.





Το κόστος

Σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της παραπάνω διάταξης εξέδωσε και απέστειλε μόλις χθες προς όλα τα υπουργεία, τα Αρχηγεία των Σωμάτων Ασφαλείας, το ΓΕΣ, το ΓΕΝ, το ΓΕΑ, τις περιφέρειες της χώρας, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τη Βουλή, τα ανώτατα δικαστήρια, τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου και τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης!

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη είχε προστεθεί στις 13 Μαρτίου ως τροπολογία στο συζητούμενο τότε στη Βουλή νομοσχέδιο για τη «Μεταρρύθµιση της Διοικητικής Οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, Κέντρα Εµπειρογνωµοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσηµάτων, τροποποίηση συνταξιοδοτικών ρυθµίσεων του ν. 4387/2016 και άλλες διατάξεις». Την τροπολογία υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υγείας Ανδρέας Ξανθός, καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε την τροπολογία δεν εκτιμάται το ύψος της δαπάνης που αναμένεται να προκληθεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Διατυπώνεται μόνο μια εκτίμηση ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης θα επιβαρύνει με επιπλέον δαπάνη 5 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας.





Ωστόσο, με δεδομένο ότι η διάταξη αυτή ισχύει για όλα τα υπουργεία και τις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, είναι βέβαιο ότι η πρόσθετη δαπάνη που θα προκαλέσει στον Κρατικό Προϋπολογισμό θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.


(Ε.Τ. 27/05/2017 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - gpalaitsakis@e-typos.com)

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αυξήσεις στα Νυχτερινά-Κυριακές-Αργίες για στελέχη ΕΔ-ΣΑ και δημόσιους υπαλλήλους (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αυξήσεις στα Νυχτερινά-Κυριακές-Αργίες για στελέχη ΕΔ-ΣΑ και δημόσιους υπαλλήλους (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΠΙΝΑΚΕΣ)
https://4.bp.blogspot.com/-AlcN7TTiOZ4/WSsHWbCzczI/AAAAAAADck0/efqok_8-Y30hgU4tKuMcgakgiY_emDFCQCLcB/s640/1.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-AlcN7TTiOZ4/WSsHWbCzczI/AAAAAAADck0/efqok_8-Y30hgU4tKuMcgakgiY_emDFCQCLcB/s72-c/1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_115.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_115.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy