Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Τέλος στην ταλαιπωρία των στελεχών στο 404 ΓΣΝ Λάρισας. Επιστολή της ΕΣΠΕΘ


Λάρισα, 26 Μαΐου 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                                                                                                                                                                            
 ΘΕΜΑ:  Λειτουργία Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας (404 ΓΣΝ)

            Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς, τις συνθήκες διαβίωσης και εκτέλεσης ορισμένων εκ των υπηρεσιών των στρατιωτικών (μελών μας και μη), ενεργώντας σύμφωνα με τους σκοπούς που πρεσβεύει το καταστατικό της, χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση της Διοικήσεως του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας (404 ΓΣΝ), με την οποία θέτει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των συναδέλφων, η οποία δημιουργούνταν κατά την πάγια υποχρέωση της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης.

          Όλοι μας, γινόμασταν μάρτυρες της πολύωρης αναμονής, του συνωστισμού αρκετού αριθμού στελεχών και πολλές φορές χωρίς την ολοκλήρωση των εξετάσεών μας, κατά το διάστημα των μηνών Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου εκάστου έτους! 
           
            Αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν η επάνοδος ορισμένων εξ υμών για δεύτερη ή και σε αρκετές περιπτώσεις, για τρίτη και τέταρτη φορά στο Νοσοκομείο, για την περάτωση των ετήσιων υγειονομικών μας εξετάσεων. Επακόλουθο ήταν να ταλαιπωρούνται τα στελέχη, να απουσιάζουν από τις Μονάδες τους, η εργασία τους να υστερεί και φυσικά «η μαχαιριά στην καρδιά» ήταν η αποζημίωση που καλούνταν να καταβάλει για το σύνολο των  κινήσεων, η υπηρεσίας μας!

        Την δύσκολη δημοσιονομικά κατάσταση της χώρας μας, αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία των στελεχών, που όλοι μας γνωρίζουμε, έλαβε σοβαρά υπόψη της, η νέα Διοίκηση του 404 ΓΣΝ Λάρισας, παίρνοντας την σωστή όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων απόφαση, ώστε τα προς εξέταση στελέχη να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο κατά τον μήνα γεννήσεώς τους, ανά Μονάδα και με υπηρεσιακό μέσο κινήσεως στο σύνολό τους, ορίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένες ημερομηνίες με ραντεβού!

            Συνεπακόλουθο της απόφασης αυτής ήταν το όφελος της υπηρεσίας μας, από πολλές πλευρές όπως προαναφέρθηκε, αφού πλέον, μειώνεται αισθητά η αποζημίωση που όφειλε να καταβάλει, εξυπηρετείτε το εξεταζόμενο προσωπικό σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι στο παρελθόν και ταυτόχρονα δεν καταπονείται το ανθρώπινο Ιατρικό δυναμικό αυτής και κατ’ επέκταση του Νοσοκομείου. Μάλιστα, σε περιόδους όπου στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) του 404 ΓΣΝ Λάρισας, εκτός των τακτικών ιατρείων, υπάρχουν δραστηριότητες, όπως η κατάταξη των Σπουδαστών της Σ.Μ.Υ αλλά και των Εφέδρων οπλιτών, που σαφώς θα χρειαστεί μέρος τους να εξετασθεί, καθώς επίσης να μη λησμονούμε και τη συμβολή του Ιατρικού δυναμικού στην υγειονομική κάλυψη του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

           Όπως έχουμε αναφέρει προσφάτως αλλά και παλαιότερα, θα επικροτούμε τα θετικά προς όφελος των συναδέλφων και της υπηρεσίας μας, και θα  καυτηριάζουμε οτιδήποτε αρνητικό. Δεχθήκαμε από τα μέλη μας και κατ’ επέκταση μεγάλης μερίδας συναδέλφων, οι οποίοι υπηρετούν στην ΠΕ που εξυπηρετεί το Νοσοκομείο μας, τα θετικά σχόλια, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου αυτού.

      Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ, απονέμει τα εύσημα, στην Διοίκηση του 404 ΓΣΝ, στηρίζοντας και επικροτώντας την ως άνω απόφασή της!

           Επιδίωξή μας στο εγγύς μέλλον, θα είναι η αποδοχή κατόπιν έγγραφου αιτήματός μας, εκ της Διοικήσεως του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, για συνάντησή μας και ανταλλαγή απόψεων επί των σχετικών θεμάτων μαζί τους!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-
Πρόεδρος

Στέφανος Κουκουράβας
6983531360
-Ο-
Γεν. Γραμματέας


Νικόλαος Γκαμπλιάς
6937024917,  *7024917

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.