Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Επιστολή ΠΟΜΕΝΣ στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για το άρθρο 32 του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑΗ ΠΟΜΕΝΣ ενημέρωσε γραπτώς την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στην Βουλή των Ελλήνων για τα προβλήματα που παρουσιάζει η διάταξη του άρθρου 32, του υπό κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) ενημέρωσε γραπτώς την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στην Βουλή των Ελλήνων, καθώς και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων για τα προβλήματα που παρουσιάζει η διάταξη του άρθρου 32, του υπό κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (όπως αναρτήθηκε για διαβούλευση) , το οποίο αναφέρεται στον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Με μια αναλυτική επιστολή, η ΠΟΜΕΝΣ επισημαίνει ότι πολλές από τις προτεινόμενες διατάξεις είναι αμφίβολο εάν συμβιβάζονται με το Σύνταγμα και τις κατοχυρωμένες ελευθερίες.

Πιο συγκεκριμένα, καταθέτει αμφιβολίες για το εάν είναι συνταγματικές οι ρυθμίσεις που καταργούν τις Ενώσεις Στρατιωτικών σε επίπεδο Περιφέρειας, οι οποίες συμμορφώθηκαν στον νόμο που ψήφισε πέρυσι η Βουλή και λειτουργούν ως συνδικαλιστικά σωματεία.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στην διάταξη με την οποία επιχειρείται να καθιερωθούν ex officio αντιπρόσωποι στρατιωτικών, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί και δεν έχουν λάβει μέρος σε Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

“Η εν λόγω διάταξη αναιρεί τη δημοκρατική οργάνωση πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθόσον επιτρέπει την συμμετοχή στη δευτεροβάθμια Ομοσπονδία προσώπων που δεν έχουν εκλεγεί και δεν αντλούν δημοκρατική νομιμοποίηση από τα πρόσωπα τα οποία αντιπροσωπεύουν.

Στρεβλώνει την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Τέλος η επιστολή αναφέρεται στο αστικό σωματείο που φέρει τον διακριτικό τίτλο ΠΟΕΣ  το οποίο δεν προσαρμόστηκε στο νέο νόμο μέσα στα χρονικά περιθώρια που όριζε ο νομοθέτης.

Στην επιστολή τονίζεται ότι  η διάταξη του άρθρου 32 που αφορά στην ΠΟΕΣ, είναι αμφίβολο κατά πόσο συμβιβάζεται με την συνταγματικά προστατευόμενη από το άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος συνδικαλιστική ελευθερία και την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου. Η ΠΟΕΣ  από την ημέρα της ίδρυσή της λειτουργεί υπό διαφορετικό νομικό πλαίσιο, μη σχετιζόμενο με την εκπροσώπηση εργαζομένων, αλλά ταυτίζεται με την εκπροσώπηση βιοτεχνών και εμπόρων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία και στα νόμιμα όργανά της να μην φέρουν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο μια τέτοια διάταξη που θα δημιουργήσει προβλήματα στους στρατιωτικούς και στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες.
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ο                                                                                                   Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ)                                                                                 Λγος (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.