Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

«Θαλασσόλυκος 2017»: Aπών από την τελική φάση ο Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας στην ΤουρκίαΟ Έλληνας Ακόλουθος Αμύνης (ΑΚΑΜ) στην Άγκυρα δεν πρόκειται να παρακολουθήσει την τελική φάση της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής ασκήσεως «Θαλασσόλυκος 2017», που ξεκινά αύριο στην ευρύτερη περιοχή του Ακζάζ απέναντι από τη Ρόδο.

Το γεγονός αυτό είναι οριστικό και αποτελεί ένα μόνο μέρος των ελληνικών αντιδράσεων για τα όσα συνέβησαν στο πλαίσιο της προαναφερθείσης ασκήσεως από τουρκικής πλευράς και το ανακοίνωσε στους στρατιωτικούς συντάκτες ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδος μας.
«Είναι οριστικό. Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών αποφασίσαμε όπως ο δικός μας ΑΚΑΜ δεν παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης, όπως είθισται και όπως αναμενόταν καθώς οι σχετικές προσκλήσεις έχουν σταλεί».

Απαντώντας και στο “follow-on” ερώτημα που του κάναμε περί του αν έχει εικόνα για το αν και άλλοι ΑΚΑΜ χωρών-μελών της ΕΕ ακολουθήσουν το παράδειγμα του Έλληνος συναδέλφου τους, στο πλαίσιο της σχετικής επιστολής που είχε θέσει για ενημέρωσή τους ο Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα, δεν «ανοίχτηκε» και μας είπε: «Θα δούμε και θα κάνουμε αποτίμηση μετά το πέρας της ασκήσεως. Τώρα δεν μπορώ να πω κάτι. Εμείς πάντως δεν θα πάμε».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.