Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ 2017<<Κατά μεν το ισχυρόν Έλληνας ομοφρονέοντας … χαλεπούς είναι περιγίγνεσθαι και άπασι ανθρώποισι>>
 <<Τους Έλληνες ενωμένους είναι δύσκολο να τους νικήσουν ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι άνθρωποι μαζευτούν μαζί>>
                                                                                                                                                    Ηρόδοτος                            
     ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΣΚΗΣΕΩΣ <<ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2017>>
Φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Αγαπητοί συνάδελφοι ο επετειακός<< ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2017>>είναι πλέον ιστορικό γεγονός, ξεκινώ την αναφορά μου μέ λόγια άντρα που συμμετείχε σε περίπολο όπως δημοσιοποιήθηκαν στο militaire.gr:
Κείμενο του  ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ(Δημοσιογράφου που συμμετείχε στην άσκηση)
:Ολοκληρώθηκε το  τριήμερο (Παρασκευή  Σάββατο  Κυριακή, 21-23/4/2017) η μεγάλη γιορτή της ελληνικής εφεδρείαςο Μακεδονομάχος2017. Η ετήσια στρατιωτική ολυμπιάδα των Ελλήνων Εφέδρων  Εθνοφυλάκωνο Μακεδονομάχοςδιεξάγεται κάθε χρόνουπό την ευθύνητης Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.ΔΣε αυτήν ομάδες των 8  ανδρών η κάθε μιασυναγωνίζονται αλλά και εκπαιδεύονται παράλληλα σε διάφορααντικείμεναπου πλέον αντιμετωπίζουν σύγχρονοι στρατοί στις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσειςοι οποίες περιλαμβάνουν αντικείμενααπο την διαχείριση αιχμαλώτωνναρκοπόλεμοπεριπολίεςμάχη αστικού περιβάλλοντοςμεταφορά τραυματία και άλλα.
Φέτοςο Μακεδονομάχος έγινε 10 ετώνΗ πολιτείααναγνωρίζοντας τον αγώνα των εφέδρωνοι οποίοι με ιδίους πόρους εκπαιδεύονται γιατον ενδεχόμενοεάν και εφόσον χρειαστείνα αντεπεξέλθουν σε μια δύσκολη κατάσταση της Πατρίδαςαυτή την χρονιά επέτρεψε να γίνει ηδιοργάνωση στους χώρους ευθύνης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο ΚιλκίςΣτην φετινή διοργάνωση τα περίπολατα οποίαφέτος έφτασαν τα 31, δηλαδή 240 άτομα διαγωνιζόμενοι (και 108 άτομα οργανωτική), εκτέλεσαν ακτινωτά τις αποστολές που τουςανατέθηκαν από την βάσηΑκτινωτά σημαίνει ότι τα περίπολα λάμβαναν μετά από ενημέρωση μια αποστολή στην συνέχεια την εκτελούσανκαι μετά επέστρεφαν πίσω στο κέντρο για να αναλάβουν εκ νέου μια νέα αποστολή.Οι αποστολές που έπρεπε να φέρουν σε πέρας ταπερίπολα του Μακεδονομάχου 2017 ήταν:
 • Συνοδεία φάλαγγας οχημάτων και αντιμετώπιση ενέδρας
 • Μεταφορά τραυματία ομαδάρχη πίσω στην βάση
 • Έλεγχος οχημάτων Check Point – σύλληψη υπόπτων
 • Μάχη εντός κατοικημένων τόπων – εκκαθάριση  κτιρίων και συγκροτημάτων (ημέρα και νύχτα)
 • Διαβίβαση κωδικοποιημένων συντεταγμένων στο κέντρο επικοινωνιών
 • Κλίση πυρών πυροβολικού
 • Μεταφορά πυρομαχικών από την βάση προς φυλάκιο και πίσω.
 • Διαδικασία κρυπτογραφημένης αναγνώρισης του περιπόλου από το ΚΕΠΙΚ
 • Επαφή με πράκτορα – διαχείριση πληροφοριών
 • Επιθετικός αγώνας ,κατάληψη υψώματος
 • Αμυντικός αγώνας ,Άμυνα –Σύμπτυξη-Απαγκίστρωση
 • Κατάληψη γέφυρας – Έλεγχος και αναφορά για τις δυνατότητες χρήσης της.
 • Ενέργειες αμέσου αντιδράσεως περιπόλου σε ενέδρα
 • Α’ Βοήθειες μάχης
 • Λεπτομερής αναφορά σε προϊστάμενα κλιμάκια                                                                                                                                                                                                                Κείμενο του  ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ Δημοσιογράφου

Και κλείνω με ορισμένες αναφορές – παρατηρήσεις το χαρακτηριστικό  του φετινού αγώνα ήταν ότι οι συμμετοχές σε ομάδες και γενικά στο σύνολο ξεπέρασαν όποιο προηγούμενο ρεκόρ .Αυτό είναι κάτι που ως επιτυχία  το μοιράζονται ολοι,εμεις ως οργανωτές αλλά και εσεις ως ασκούμενοι-διαγωνιζόμενοι .Όπως ελέχθη ήδη ενώπιων σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας τόσα χρόνια χωρίς την οποία δεν θα τολμούσαμε το τόσο δύσκολο αυτό εγχείρημα.
Σχετικά με το αγωνιστικό σκέλος δεν θα μιλήσω για τα πολύ σημαντικά στρατιωτικά αντικείμενα που έχουμε κάθε χρόνο για τα οποία μπορείτε να ανατρέξετε στο πλούσιο υλικό που υπάρχει στον ισότοπο μας από προηγούμενα έτη. Φέτος οι  καινοτομίες  ήταν δυο:
1)Η άμυνα και μετά η σύμπτυξη: Όπου δόθηκε η ευκαιρία να μπουν οι άνδρες σε ταχυσκαπτα δλδ να σκάψουν ορυγματα. Αυτό σε συνάρτηση με τον πολύ κρύο και με αέρα  καιρό έκανε πολύ κόσμο να έρθει στα όρια του και οι εγκαταλείψεις δεν έλειψαν.Τα σκασμένα χείλη ήταν συνηθισμένη εικόνα.
2)Η κωδικοποίηση των Δ/Β όπως θα γίνει στην πραγματικότητα: Ένα αντικείμενο που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη των μελών μας Δημήτρη& Θεμιστοκλή.
Δυστυχώς το τραγικό ατύχημα της πτώσης του ελικοπτέρου UH-1H Huey δεν επέτρεψε την επίσκεψη του Υ.ΕΘ.Α και του Α/Γ.Ε.Σ. Μήνυμα  του Αρχηγού, με πολύ ουσιαστικά λόγια ,αναγνώστηκε στους συμμετέχοντες  από τον Δ/τη της 71ης ΑΜ/ΤΑΞ/ΠΖ .Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη της απονομής των επάθλων για τα θύματα του δυστυχήματος και για τον συνάδελφο Εθνοφύλακα Δήμο Παπαδόπουλο,αυτούς τους ήρωες της καθημερινής προσπάθειας των ενόπλων δυνάμεων αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους  για την διατήρηση της Ειρήνης.
Eις το επανιδειν λοιπόν
Εκ μέρους της  Οργανωτικής Επιτροπής Ο Υπεύθυνος Ασκήσεως
(πλούσιο υλικό και εδώ)   http://kranosgr.blogspot.gr/2017/04/2017_25.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.