Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Απούσα η Μπάντα της 1ης Στρατιάς από συναυλία στη ΛάρισαΣτη Λάρισα θα βρίσκεται όπως έγινε γνωστό  αύριο Δευτέρα 15 Μαϊου 2017 η ιστορική μουσική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία στα πλαίσια του εορτασμού του πολιούχου της πόλης Αγίου Αχίλλειου, θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία να εμφανιστεί η ιστορική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου. Ωστόσο προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά η απουσία από την καλλιτεχνική αυτή εκδήλωση της Μουσικής Μπάντας της 1ης Στρατιάς, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δημοσιεύσει η ΕΡΤ θα περιοριστεί μόνο στο εωθινό της ημέρας αύριο στις 7 το πρωί.
Η 1η Στρατιά αποτελεί το μεγαλύτερο στρατιωτικό σχηματισμό της χώρας και διατηρεί μία από τις καλύτερες μουσικές μπάντες η οποία σε εμφάνισή της έχει εντυπωσιάσει με τα ακούσματα το κοινό που την παρακολούθησε.

Τα ερωτήματα λοιπόν πολλά που θα πρέπει η Διοίκηση της 1ης Στρατιάς να απαντήσει όπως. Προσεκλήθη από το Δήμο της Λάρισας στη συναυλία και δεν μπόρεσε για διάφορους λόγους να συμμετάσχει; Δεν προσεκλήθη καθόλου; Ζήτησε η ίδια η  Στρατιά αφού διατηρεί Μουσική Μπάντα να πραγματοποιήσει συναυλία στην πλατεία ή κάποια άλλη μουσική εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, το ΔΟΛ ή τη Δημοτική Πινακοθήκη και οι αρχές το αρνήθηκαν; 

Όπως γνωρίζουμε σε όλους τους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς όταν υπάρχει η δυνατότητα σε επίσημους εορτασμούς και όχι μόνο  πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις τις οποίες ο κόσμος αγκαλιάζει και με το παραπάνω. Να θυμίσουμε τι είχε γίνει πέρυσι το Νοέμβριο για 3 ημέρες στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα όταν ο τότε Στρατηγός και νυν Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης με τον Επιτελάρχη του νυν Διοικητή του Γ'ΣΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο, είχε πραγματοποιήσει το φεστιβάλ στρατιωτικών μουσικών; Να θυμηθούμε τι είχε συμβεί όταν ο νυν Δκτης του Δ'ΣΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς ως Μέραρχος της Αλεξανδρούπολης είχε βάλει την μπάντα να παίξει εκτός από εμβατήρια και ροκ μουσικά κομμάτια κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο στρατό και προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμη και των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών που ασχολήθηκαν θετικά με το θέμα; Στη σύντομη αναφορά μας στις δραστηριότητες του στρατιωτικών μουσικών αφήσαμε για το τέλος την μπάντα του Γ'ΣΣ όπου ο τότε Μέραρχος και νυν Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής την είχε παρουσιάσει ακόμη και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκαλώντας το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε και παραγγελιά!

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να μάθουμε τις όποιες απαντήσεις θα δοθούν από την 1η Στρατιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.