Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Στρατιωτικός εκτελούσε χρέη νοσηλευτή για 18 χρόνια


Γράφει ο   Νέαρχος Κυπριανού   

Ποινική υπόθεση στο Δικαστήριο καταχώρησε η Αστυνομία εναντίον του υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος εκτελούσε χρέη νοσηλευτή στο στρατιωτικό νοσοκομείο, χωρίς να κατέχει δίπλωμα νοσηλευτή. 
Η υπόθεση προωθήθηκε στην Αστυνομία από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Στην ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2015, αναφέρεται ότι, «μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι ανθυπασπιστής της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται τοποθετημένος από το 1990 μέχρι και σήμερα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΣΝΕ) εκτελώντας τόσο διοικητικά όσο και νοσηλευτικά καθήκοντα, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο από τη νομοθεσία πτυχίο νοσηλευτικής και χωρίς να είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εγγραφής Νοσηλευτικής». 

Η υπόθεση μεταβιβάστηκε από το υπουργείο Άμυνας στη Νομική Υπηρεσία όπου μετά από έρευνα της Αστυνομίας καταχωρήθηκε υπόθεση στο Δικαστήριο. Ο Υπαξιωματικός κατηγορείται ότι από τον Δεκέμβριο του 1990 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008, ενώ ήταν μόνιμος υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς και ήταν τοποθετημένος στο 106 ΣΝΕ ασκούσε τη νοσηλευτική χωρίς να είναι εγγεγραμμένος νοσηλευτής. 

Ο ανθυπασπιστής αντιμετωπίζει την κατηγορία της άσκησης νοσηλευτικής από μη εγγεγραμμένο νοσηλευτή κατά παράβαση των άρθρων 2,3,7 και 21 του περί νοσηλευτικής και μαιευτικής νόμου του 214/1998. 
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Άμυνας ζήτησε με επιστολή του οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία, ως προς το θέμα ανάκλησης του εν λόγω διορισμού ως παράνομης διοικητικής πράξης και ως προς την έναρξη σχετικής πειθαρχικής διαδικασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.