Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων στις 17 & 18 του Μάη θα βρίσκεται στους δρόμους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ


Συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,
Με το νέο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση λεηλατεί τις συντάξεις μας με χίλιους δυο τρόπους για μια ακόμη φορά. Κόβουν επιδόματα και δικαιώματα. Ξεπουλούν τον πλούτο της χώρας. Προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν, μοιράζοντας μερικά ψίχουλα στη μεγάλη φτώχια κι αυτά υπό προϋποθέσεις. Μας κλέβουν δέκα για να μοιράσουν  ένα – και αν!
Επιτίθενται και στους εν ενεργεία συναδέλφους! Τους περιορίζουν αποδοχές και επιδόματα, επεκτείνουν και σ’ αυτούς την «προσωπική διαφορά». Πλήττονται κυρίως χαμηλόβαθμοι και νεοεισερχόμενοι.
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των προκατόχων της Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ, περιλαμβάνει το σφαγιασμό αποδοχών και δικαιωμάτων του λαού, αλλά και την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.


Ιδιαίτερα σήμερα, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος φουντώνει στη Συρία,  αλλά και την Ασία, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη,
Σήμερα που στα Βαλκάνια υπάρχει  μεγάλη αστάθεια  και η σπίθα του πολέμου μπορεί ν’ ανάψει και να παρασύρει και τη χώρα μας,
Σήμερα που οι κίνδυνοι για πολεμική εμπλοκή στο Αιγαίο κορυφώνονται, καθημερινά η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την χώρα μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, με βαριές συνέπειες για το λαό και την χώρα.
Συνάδελφοι απόστρατοι και εν ενεργεία,
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων από την σύστασή της έχει κάνει την επιλογή της. Στηρίζοντας τους συναδέλφους που είναι στην ενέργεια, συμπαρατάσσεται στους αγώνες τους. Αγωνίζεται μαζί με τους άλλους συνταξιούχους, τα εργαζόμενα και τα άνεργα παιδιά μας, με τον υπόλοιπο λαό! Έχει επιλέξει μάλιστα την πλευρά αυτών που αγωνίζονται οργανωμένα, με συνέπεια και διεκδικούν το δίκιο μας, χωρίς να βάζουν νερό στο κρασί τους!
Έτσι λοιπόν στις 17 & 18 του Μάη θα βρίσκεται στους δρόμους:
·     Τετάρτη 17/5 και ώρα 10.00 στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (Κοτζιά) στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων με το μπλοκ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.


·    Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 17.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή), σε συμπαράταξη με τους συναδέλφους που είναι στην ενέργεια, στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας
·     Πέμπτη 18/5 και ώρα 10.00 στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (Κοτζιά) στο πλαίσιο πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης.
·     Πέμπτη 18/5 ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου σε απογευματινό συλλαλητήριο με το μπλοκ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Η Πρωτοβουλία καλεί,
όλους τους συναδέλφους να συναντηθούμε στη νέα αυτή μάχη και στις επόμενες που απαιτούνται. Δεν δικαιολογείται καμιά απογοήτευση, η αναμονή. Η ελπίδα βρίσκεται στον συλλογικό αγώνα, μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν την εφαρμογή της  αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Ε.Ε.
ΟΧΙ στην ηττοπάθεια – ΟΧΙ στο συμβιβασμό
Διεκδικούμε:
·    Αποκατάσταση αποδοχών στα επίπεδα του 2009, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
·     Επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων
·     Διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να απομονώσουμε την ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή από κάθε δραστηριότητα εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων!


 Αθήνα, 15 Μαΐου 2017

                                                    Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.