Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Τα 120 χρόνια ιστορίας της τίμησε η 1η Μεραρχία Πεζικού Βέροιας


Με μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16/5 στο Χώρο Τεχνών, τίμησε τα 120 χρόνια ιστορίας από την ίδρυσή της, η 1η Μεραρχία Πεζικού «Η Σμύρνη», που εδρεύει στο Στρατόπεδο «Καπετάν Αμύντα» στη Βέροια. Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Στρατηγός Διοικητής της

Μεραρχίας Γιώργος Βύνιος, που αφού περιηγήθηκαν στην έκθεση πολεμικού υλικού, παρακολούθησαν μια ολοκληρωμένη εκδήλωση, που σκοπό είχε μεταξύ άλλων, να σας μεταδώσουμε λίγο από τη δική μας υπερηφάνεια», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Διοικητής.

Ακολούθησε ομιλία του Καθηγητή Ιωάννη Παπαφλωράτου με θέμα την ιστορία της 1ης Μεραρχίας Πεζικού από την συγκρότησή της μέχρι το 1950. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η ιστορία της από το 1950 μέχρι σήμερα, καθώς και οι δράσεις της και η συμβολή της στην τοπική κοινωνία της Βέροιας. Την εκδήλωση πλαισίωνε μουσικά η Στρατιωτική Μουσική του Γ' Σώματος Στρατού. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.