Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν τον διηπειρωτικό Minuteman III με κατεύθυνση τη Β.Κορέα -Προσομοίωση πυρηνικού ολοκαυτώματος και αφανισμού της χώρας

Του Θ.Μπομπότη
Σε μια πρωτοφανή πολεμική ενέργεια οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εκτόξευσαν βαλλιστικό πυρηνικό πύραυλο από στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια -με κατεύθυνση τη Β.Κορέα και έπεσε στον Ειρηνικό ωκεανό-, για να «αποδείξουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες», προκαλώντας τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να απαντήσει με ανάλογο τρόπο, δηλαδή την εκτόξευση πυρηνικού βαλλιστικού πυραύλου, που θα έχει ως συνέπεια οι Η.Π.Α να βρουν αφορμή για επίθεση.

Οι Η.Π.Α έχουν διακηρύξει ότι «σε περίπτωση νέας πυραυλικής ή πυρηνικής δοκιμής θα επιτεθούν στη χώρα του».
Δηλαδή μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έχουμε δύο κινήσεις οι οποίες δείχνουν κατακόρυφη κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο:
Tην ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD και την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυρηνικού πυραύλου ICBM την ίδια στιγμή που στρατεύματά τους συντάσσονται με τους στρατιώτες της Ν.Κορέας σε μια δραματική επίδειξη στρατιωτικής ισχύος.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 12:03 πμ (τοπική ώρα) στη βάση της πολεμικής αεροπορίας του Νορθ Βάντενμπεργκ .
Ο ICBM, είναι ένας καθοδηγημένος βαλλιστικός πύραυλος μεγάλης εμβέλειας, με ελάχιστο εύρος 5.500 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα περίπου 14.500 μίλια / ώρα.
Αρχικά αναπτύχθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση το 1958, ακολούθησαν οι ΗΠΑ το 1959 και η Κίνα περίπου 20 χρόνια αργότερα.

Τώρα πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα -οι οποίες απέχουν περίπου 8.000 χιλιόμετρα- θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμμένο όπλο για να πραγματοποιήσουν ένα θανατηφόρο χτύπημα ο ένας στον άλλο.
Οι πύραυλοι μπορούν να εκτοξευθούν από πολλαπλές πλατφόρμες -από τα υποβρύχια έως τα βαρέα φορτηγά- και ένα ICBM που εκτοξεύεται από τη Μόσχα θα μπορούσε να φτάσει στη Νέα Υόρκη σε λιγότερο από 30 λεπτά!
Ο διοικητής της μονάδας, συνταγματάρχης Τζόν Μος, δήλωσε: «Αυτές οι εκτοξεύσεις του Minuteman είναι απαραίτητες για να πιστοποιήσουμε την κατάσταση της εθνικής μας πυρηνικής δύναμης και για την επίδειξη των εθνικών πυρηνικών δυνατοτήτων μας».
Η εκτόξευση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, καθώς το «USS Carl Vinson» προσεγγίζει τα βορειοκορεατικά ύδατα.
Ωστόσο, μία εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, υποστηρίζει ότι η δοκιμή σχεδιάστηκε εκ των προτέρων- και δεν συνδέεται με την τρέχουσα κατάσταση στη Βόρεια Κορέα.
Οι Η.Π.Α μετέφεραν το σύστημα πυραυλικής άμυνας THAAD στη Ν.Κορέα
Τη μεταφορά του αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας THAAD στη Νότια Κορέα ξεκίνησε ο αμερικανικός στρατός εν μέσω της έντασης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα συμφώνησαν πέρσι στην ανάπτυξη του συστήματος THAAD ως απάντηση στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας
Από την πλευρά της η Κίνα εκφράζει τη διαφωνία της υποστηρίζοντας ότι δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερα αποτρεπτική κίνηση, ενώ θα αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια της περιοχής.
Το σύστημα THAAD είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει μικρού και μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους κατά την τελική φάση της πτήσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.