Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Η φρεγάτα του πολεμικού Ναυτικού ΣΑΛΑΜΙΣ αναλαμβάνει από αύριο την τακτική διοίκηση της νατοικής επιχείρησης για τη θαλάσσια ασφάλειαΤην τακτική διοίκηση των - για τρίτη φορά εστιασμένων - επιχειρήσεων ναυτιλιακής κίνησης (3rd Focused Operations) της επιχείρησης "SEA GUARDIAΝ", αναλαμβάνει το πολεμικό ναυτικό σε διασυμμαχικό πλαίσιο από αύριο έως 30 Απριλίου.Ο τακτικός διοικητής θα είναι ο διοικητής της 2ης μοίρας φρεγατών πλοίαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης, ο οποίος θα επιβαίνει στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (με το οργανικό ελικόπτερο τύπου S70B, Aegean Hawk και ομάδα της διοίκησης υποβρύχιων καταστροφών) μαζί με πολυεθνικό επιτελείο.Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν στην κεντρική-ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή φρεγατών, υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα αποπλεύσει από το ναύσταθμο του Ακσάζ το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Η ελληνική φρεγάτα με δύο μαροκινές φρεγάτες, είχαν σήμερα εν πλω συνεργασία στην περιοχή του Μυρτώου πελάγους.

Οι φρεγάτες RMNS Sultan Moulay Ismail (F-614) και RMNS Tarik Ben Ziyad (F-613) είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού πλου των ναυτικών δοκίμων της σχολής του μαροκινού ναυτικού και απέπλευσαν σήμερα.


Η επιχείρηση "SEA GUARDIAΝ" είναι επιχείρηση θαλάσσιας ασφάλειας (Maritime Security Operation-MSO), περιλαμβάνει την εκτέλεση σειράς αποστολών για την ασφάλεια στη θάλασσα (ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ναυτικής αποτροπής, καταπολέμησης της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, προστασίας κρίσιμων υποδομών, καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη θάλασσα) και διαδέχθηκε την επιχείρηση συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ με την επωνυμία "ACTIVE ENDEAVOUR" για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.Με την συμμετοχή του, το πολεμικό ναυτικό συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια για την επίτευξη θαλάσσιας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος της κεντρικής-ανατολικής Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.