Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο ΚουβέιτΤην Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Κουβέιτ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Lt. General Mohammed Khaled Al-Khedher, μετά από επίσημη τελετή υποδοχής του στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Κατά τις διμερείς επαφές, συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας με έμφαση στο προσφυγικό και στην τρομοκρατία καθώς και η απαίτηση δημιουργίας συναντίληψης μεταξύ των κρατικών δρώντων της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας. Επίσης, συζητήθηκε η περαιτέρω προοπτική στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών στα πεδία της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτεται επίσημα το Κουβέιτ.

Ακολούθως, ο Α/ΓΕΕΘΑ έγινε δεκτός από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας, Sheikh Mohammad Khaled Al Hamad Al Sabah, με τον οποίο συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του ευρύτερου γεωπολιτικού περιβάλλοντος και της ανάπτυξης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.
Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τον λιμένα Shuwaikh, όπου και παρακολούθησε δραστηριότητες της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης “Eagle Resolve 2017”. Η άσκηση διεξάγεται από τις 19 Μαρτίου έως τις 19 Απριλίου 2017 με συμμετοχή χωρών-μελών του Gulf Cooperation Council καθώς και των ΗΠΑ.
Κατά την παραμονή στο Κουβέιτ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβυ κ. Ανδρέα Παπαδάκη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.