Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Εξαιρείται το ΚΕΕΜ από τον κατάλογο των Σημείων Κατάταξης νεοσυλλέκτων; Μήπως κλείσει;

“ Ερωτήματα Δαβάκη για το ΚΕΕΜ ”

Ερωτήματα Δαβάκη για το ΚΕΕΜ

Το θέμα της αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων έφερε με Ερώτηση σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.


Συγκεκριμένα, η Ερώτηση διερευνά αν το ΚΕΕΜ έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Σημείων Κατάταξης που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να λειτουργήσει ανά την επικράτεια.





Λόγω της εξειδίκευσής του στο εκπαιδευτικό έργο, των αναβαθμισμένων εγκαταστάσεών του υψηλής χωρητικότητας και της μακράς θεσμικής μνήμης όσων αφορά την υποδοχή, στέγαση και εκπαίδευση εκατοντάδων νέων, το ΚΕΕΜ διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θα μπορούσε να συνεισφέρει στο νέο σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.

Για αυτό το λόγο, τυχόν παράληψή του από τον κατάλογο των νέων Σημείων Κατάταξης δημιουργεί ερωτήματα όσον αφορά το σκεπτικό με βάση το οποίο λήφθηκε η απόφαση αυτή.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: Ερώτηση προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταρτίσει από τις αρχές Φεβρουαρίου σχέδιο αναδιοργάνωσης του συστήματος κατάταξης, υποδοχής και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων Οπλιτών, το οποίο προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και την αντικατάστασή τους από 13 Σημεία Κατάταξης σε υφιστάμενες Μονάδες στην Αττική, τη Βοιωτία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.





Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, πληροφορούμαστε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) δε φαίνεται να έχει επιλεγεί για να λειτουργήσει, στο πλαίσιο του νέου συστήματος, ως Σημείο Κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Οπλιτών.
Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση δεν είναι άμεσα εμφανές, καθώς φαίνεται να μην έχουν ληφθεί υπ’ όψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που το ΚΕΕΜ μπορεί – λόγω της εξειδίκευσης στο εκπαιδευτικό έργο, των αναβαθμισμένων εγκαταστάσεων αυξημένης χωρητικότητας και της θεσμικής μνήμης που έχει συγκεντρώσει μέσα από τη μακροχρόνια λειτουργία του ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων – να συνεισφέρει στο πλαίσιο της προδιαγραφόμενης δομής του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων.





Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Ποια είναι αναλυτικά τα Σημεία Κατάταξης που το Υπουργείο σχεδιάζει να λειτουργήσουν ανά την επικράτεια;
2.    Εξαιρείται το ΚΕΕΜ από τον κατάλογο των Σημείων Κατάταξης νεοσυλλέκτων; Σε καταφατική περίπτωση, να αναφερθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την εξαίρεση.

Ο Ερωτών βουλευτής
Αθανάσιος Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Εξαιρείται το ΚΕΕΜ από τον κατάλογο των Σημείων Κατάταξης νεοσυλλέκτων; Μήπως κλείσει;
Εξαιρείται το ΚΕΕΜ από τον κατάλογο των Σημείων Κατάταξης νεοσυλλέκτων; Μήπως κλείσει;
https://1.bp.blogspot.com/-idfBMbMYsLs/WOJTFNK-3WI/AAAAAAADWtI/vG3iTR78knkGxr5RUqqlf-S2RBdGzYZCwCLcB/s640/Davakis.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-idfBMbMYsLs/WOJTFNK-3WI/AAAAAAADWtI/vG3iTR78knkGxr5RUqqlf-S2RBdGzYZCwCLcB/s72-c/Davakis.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_66.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_66.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy