Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Δέσμευση Καμμένου προς Απόστρατους. Τι είπε για την απόφαση ΣτΕ Η «απάντηση» του Πάνου Καμμένου στο δημοσίευμα του «ΜΑΡΣ».
 «Μετά από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές και την έξοδο της χώρας μας από την εποχή των μνημονίων, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατόν την απόφαση του ΣτΕ», τόνισε ο κ. Καμμένος

Από το Κόσοβο, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη, ήρθε η απάντηση του Πάνου Καμμένου στο δημοσίευμα του «Π» της προηγούμενης εβδομάδας για τις συντάξεις των αποστράτων.

Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, στο ένθετο «ΜΑΡΣ» είχαμε γράψει ότι «οι συνταξιούχοι, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αλλά και για τα εν ενεργεία στελέχη η κυβέρνηση επιφυλάσσει ανάλο­γη μεταχείριση, αφού δεν εφαρμόζει πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας». Λίγα 24ωρα αργότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευμένος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε την έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου στην περιοχή της Πρίστινα, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό εν όψει του Πάσχα.

Από εκεί ανακοίνωσε ότι «η απόφαση και δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αποκαταστήσουμε μέσω των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικράτειας τις μισθολογικές αδικίες υλοποιείται όσον αφορά τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κρατώντας αυτά τα χρή­ματα, και ελπίζω ότι μετά από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές και την έξοδο της χώρας μας από την εποχή των μνημονίων, θα μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατόν».

Καταγράφουμε τη δήλωση-δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και περιμένουμε την υλοποίησή της, αν και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει τη βούληση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και να αποκατασταθούν οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές αδικίες σε βάρος των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, αλλά αντιδρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.


Χρηστός Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/04/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.