Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Η Ακολουθία του Επιταφίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Με θρησκευτική κατάνυξη αλλά και με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και στον ιστορικό αυτού Ναό η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

            Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα με τους υπέροχους και μοναδικούς ύμνους, τα εγκώμια το συνδυασμό των αποχρώσεων των λουλουδιών που στόλιζαν το Ιερό Κουβούκλιο όπου μέσα είχε τοποθετηθεί το σώμα του Κυρίου, η ησυχία και η τάξη που επικρατεί στον Ιερό Ναό, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν στιγμές μοναδικές όπου οι γηραιότεροι θυμήθηκαν μέρες που έζησαν ενώ οι νεότεροι ακούγοντας ιστορίες από παλαιά να ζουν το παρόν μεσα από το παρελθόν και να οραματίζονται το μέλλον.

            Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε για έβδομη συνεχή χρόνια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ.κ. Αθανάσιος, ο όποιος δεν έκρυψε τη χαρά αλλά και τον θαυμασμό του για ότι συντελείται μέσα στο χώρο του Ιερού Ναού, αφού κάθε χρόνο όλο και κάτι διαφορετικό και καλύτερο επιτυγχάνεται και αποδίδεται μέσα από το ανύστακτο ενδιαφέρον του Στρατιωτικού Ιερέως Αρχιμ. Αλεξίου Ιστρατογλου με την συνεργασία όλων όσων υπηρετούν και εργάζονται στον Ναύσταθμο.
            Πριν το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Ιερού Επιταφίου εντός του Ναυστάθμου συνοδευόμενος από ένοπλο άγημα και τη μπάντα του Π.Ν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.