Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Μισθοί - Συντάξεις: Πως θα γίνει η καταβολή των αναδρομικώνΣύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν, η Κυβέρνηση, να εφαρμόσει πιστά, την 2192/14 απόφαση του ΣτΕ, που επέβαλε στην προηγούμενη συγκυβέρνηση, να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις, των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ενστόλων, στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και την καταβολή των αναδρομικών, καθόσον είχε κρίνει πως οι μειώσεις που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4093/12, ήταν αντισυνταγματικές, παράνομες και στοχευμένες.

   Επειδή η προηγούμενη συγκυβέρνηση δεν εφάρμοσε, ως όφειλε, την απόφαση του ΣτΕ, αλλά με τον ν. 4307/14 ,προέβη στην μερική πενιχρή αποκατάσταση, ισχυριζόμενη πως εφάρμοσε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά 50% ( !), το ΣτΕ, μετά από προσφυγή των Θεσμικών Ενώσεων, με την 1128/14 απόφασή του, ακύρωσε τον παραπάνω νόμο, καθώς τον έκρινε αντισυνταγματικό και επέβαλε, την πιστή εφαρμογή της 2192/14 αποφάσεως του.

  Η σημερινή συγκυβέρνηση, θα προβεί αρχικά, στην έμμεση επιστροφή των αναδρομικών, συμψηφίζοντας τις οφειλές, που θα προκύψουν, μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης, του ΕΝΦΙΑ και τυχών άλλων φορολογικών εκκρεμοτήτων, που θα έχει κάθε συνάδελφος.

  Είναι επίσης πολύ πιθανόν, τα οφειλόμενα  αναδρομικά να υπολογισθούν από μηδενική βάση, για την άρση των αδικιών,καθώς με την προηγούμενη μερική αποκατάσταση, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, έλαβε στην κυριολεξία ψίχουλα.  ΠΡΟΣΟΧΗ αυτό που θα πρέπει να προσέξει, ο κάθε συνάδελφος, για να γίνει ο συμψηφισμός, είναι πως, θα πρέπει να συμπληρώσειΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον πίνακα 10, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.  


  ΥΓ: Για την επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, καθώς και για τα θέματα των εσόδων του ΜΤΣ  και της υγειονομικής περίθαλψης, θα υπάρξουν νέα, σε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.