Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Στο Κόσοβο Καμμένος και Αποστολάκης



Τη στιγμή που η ένταση στα Βαλκάνια κλιμακώνεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πανος Καμμένος πραγματοποιούν επίσκεψη στο Κόσοβο.





Σύμφωνα με πληροφορίες όπως συνηθίζεται σχεδόν κάθε χρόνο ο ΥΕΘΑ και ο ΑΓΕΕΘΑ έχουν μεταβεί στο Κόσοβο για να ευχηθούν Καλό Πάσχα στους Έλληνες στρατιωτικούς που υπηρετούν εκει και που θα περάσουν τις γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους.

Η παρουσία του ελληνικού στρατού στο Κόσοβο μετρά 18 χρόνια. Από τον Ιούνιο του 1999, η Ελλάδα συμμετείχε με Δύναμη επιπέδου Ταξιαρχίας, με την ονομασία Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ) στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Κόσοβο, την KFOR (KOSOVO FORCE).
Η ελληνική αποστολή παραμένει στην περιοχή - με πολύ λιγότερες δυνάμεις - μέχρι και σήμερα. Η ελληνική δύναμη ειναι ένας πλήρης λόχος με Διοικητή ταγματάρχη ο οποίος εχει παρει ευμενή σχόλια απο τον ιδιο τον SACEUR του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες στρατιωτικοί ειναι στο στρατόπεδο Film City, που αποτελεί την έδρα της KFOR στην Πρίστινα. 






Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντασης στην περιοχή 

Βαλκανικά κράτη όπως η Αλβανία, η ΠΓΔΜ, η Σερβία, η Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο ελπίζουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι πολιτικές διαφορές, εθνοτικές διαμάχες και οι παρατεταμένες επιφυλάξεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του 1990 περιπλέκουν τη διαδικασία.

Οι Αλβανοί, που είναι η πλειοψηφία στο Κοσσυφοπέδιο, με τη σειρά τους, επιδιώκουν να μετατρέψουν τη δύναμη ασφαλείας σε εθνικό στρατό, ένα σχέδιο που δεν υποστηρίζει η σερβική μειονότητα και που εχει ευρέως φιλτραριστεί από το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.





Τα Σκόπια, έχουν φτάσει στους τέσσερις μήνες ακυβερνησίας. Ο Νίκολα Γκρουέφσκι αν και ήρθε πρώτος στις εκλογές δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Ζάεφ μπορεί, αλλά από ότι φαίνεται με την βοήθεια των αλβανικών κομμάτων, κάτι το οποίο απαγόρευσε ο Πρόεδρος της χώρας καθώς τα τρία αλβανικά κόμματα απαιτούν την καθιέρωση της αλβανικής ως δεύτερης επίσης γλώσσας της χώρας.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι τα βαλκανικά κράτη θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ, αλλά θα πρέπει να επιμείνουν σε μια πορεία οικονομικής και δημοκρατικής μεταρρύθμισης για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Στο Κόσοβο Καμμένος και Αποστολάκης
Στο Κόσοβο Καμμένος και Αποστολάκης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl21R3_4yIHu_zbbv4GtaUXXbAAb2-oVPY5718Svfh-aj2zu1EDKPiVlNcW8iwkGmzhQk950RvXeuP0FLeV9Djrrbgc6D0zbkhdEImq-zZpCGq0GfetGecb1vokr3tWI7pDeFL6RpFnxg/s640/apostolakis_kammenos-630x418-630x418.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl21R3_4yIHu_zbbv4GtaUXXbAAb2-oVPY5718Svfh-aj2zu1EDKPiVlNcW8iwkGmzhQk950RvXeuP0FLeV9Djrrbgc6D0zbkhdEImq-zZpCGq0GfetGecb1vokr3tWI7pDeFL6RpFnxg/s72-c/apostolakis_kammenos-630x418-630x418.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_278.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_278.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy