Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Το ΥΠΕΘΑ γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία


 Έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ΔΟΕ) το 2003, η 28η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (ΠΗΑΥΕ). Στόχος του ΔΟΕ είναι να προωθήσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, την πρόληψη των εργασιακών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, καθορίζοντας κάθε χρόνο και το κεντρικό θέμα για την επικοινωνιακή προώθηση του θεσμού.


Το θέμα της ΠΗΑΥΕ 2017 είναι η «Συνεχής Βελτίωση των Διαδικασιών Συλλογής και Διαχείρισης των Δεδομένων για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία». Η φετινή θεματική αποτελεί τη συμβολή του ΔΟΕ στη ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για τη «Συνεχιζόμενη Ανάπτυξη» και ειδικότερα του στόχου που αφορά στη «Συμμετοχική και Συνεχιζόμενη Οικονομική Ανάπτυξη, την Πλήρη και Αποδοτική Εργοδοσία και την Αξιοπρεπή Εργασία για Όλους». Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύεται η σημαντικότητα της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) στην Οικονομική Ανάπτυξη. 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) αναφορικά με το θέμα της ΠΗΑΥΕ 2017 στο Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας που διαθέτει από το 2007, έχει συγκεκριμένη διαδικασία (ΣΥΑ-01/4.5.1/Δ-01) για την «Μέτρηση και Παρακολούθηση της Επίδοσης» του θεσμού της ΥΑΕ, συλλέγοντας τα απαραίτητα στατιστικά δεδομένα για να επιβεβαιώσει ή να ανασχεδιάσει τα σχετικά προγράμματα εφαρμογής και τις δράσεις υλοποίησης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το σύνολο των βασικών δεικτών παρακολούθησης παρουσιάζουν την τελευταία πενταετία μεσοσταθμική βελτίωση της τάξης 50%.
Το όραμα του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την Ασφάλεια και την Υγεία είναι αυτό των μηδενικών ατυχημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.