Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Γκάφα ολκής από το κινεζικό πολεμικό ναυτικό (εικόνα)

Το photoshop σου δίνει τη δυνατότητα να… μεγαλουργήσεις αλλά όσο εύκολα σε ανεβάζει τόσο εύκολα σε ρίχνει και στα τάρταρα! Σε αυτή την τελευταία κατηγορία προστέθηκε εσχάτως και το πολεμικό ναυτικό της Κίνας το οποίο πήγε για… μαλλί και βγήκε κουρεμένο.
Η επίμαχη εικόνα εμφανίστηκε στους επίσημους λογαριασμούς του υπουργείου στο Weibo (το «κινεζικό Twitter») και το WeChat (εφαρμογή instant messaging για smartphone) στις 23 Απριλίου.


Κεντρικό ρόλο στη φωτογραφία έχει ήταν το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning, μαζί με μαχητικά αεροσκάφη, δύο άλλα πολεμικά πλοία και κάποιες φιγούρες υποβρυχίων.
Το ιντερνετ, ωστόσο, είναι σαν τον… ήλιο. «Ουδέν κρυπτόν»! Τα δύο πολεμικά πλοία  ήταν… αμερικανικά (κλάσης San Antonio), ενώ το μαχητικό που φαίνεται να απονηώνεται από το αεροπλανοφόρο είναι ένα ρωσικό MiG-35. Ττα υπόλοιπα μαχητικά που πετούν από πάνω, είναι J-10- ένας τύπος που είναι κινεζικός μεν, δεν είναι αεροσκάφος που χρησιμοποιείται από αεροπλανοφόρα δε.


Όλα αυτά ανάγκασαν τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Κίνας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να παραδεχθεί πως έγινε λάθος, ενώ ευχαρίστησε το κοινό για τον… προβληματισμό και την κριτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.