Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Οι συζητήσεις για το «θαύμα» στην τραγωδία του Σαραντάπορου συνεχίζονται! Στάθηκε όρθιο σε δέντρο το κάθισμα της Αρχιλοχία Πλεξίδα!

Τα φώτα της δημοσιότητας της τραγωδίας που συντάραξε τις Ένοπλες δυνάμεις και ολόκληρο το πανελλήνιο χαμήλωσαν (αν δεν έσβησαν) για την πτώση του Χιούι στο Σαραντάπορο πριν από περίπου 15 ημέρες, η οποία στοίχισε την ζωή 4 Αξιωματικών του Ε.Σ μεταξύ αυτών και του υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς.


Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η μόνη επιζήσασα, επιβιβάστηκε τελευταία στιγμή στην πτήση. Ο τρόπος που κατάφερε να μείνει ζωντανή ακόμη συζητιέται ως θαύμα όχι από τον οποιονδήποτε, αλλά από συναδέλφους της που κάνουν συντήρηση σε αυτού του τύπου τα ελικόπτερα.
Τι είπε η διασωθείσα στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τραυματισμένη; «Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του», αναφέρει η επιζήσασα στην κατάθεσή της. «Όλα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα ήταν να σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», είπε.


Τι συνέβη από την ώρα που έχασε τις αισθήσεις της μέχρι που τις ξαναβρήκε; Συνέβησαν πράγματα που μάλλον εξηγούνται δύσκολα. Μετά την σύγκρουση με το έδαφος το κάθισμα στο οποίο ήταν δεμένη αποκολλήθηκε και σχεδόν ταυτόχρονα η πόρτα άνοιξε. Το κάθισμα εκσφεντονίστηκε και σταμάτησε πάνω σε μια πουρναριά όρθιο! Λες και εκεί κάποιος το είχε τοποθετήσει!
Οι άνθρωποι που κάνουν συντήρηση αυτά τα ελικόπτερα, συζητώντας, ξέρουν πολύ καλά, πως είναι πολύ δύσκολο να ξεκολλήσει το κάθισμα από την άτρακτο του ελικοπτέρου. Επίσης δύσκολο είναι η πόρτα ν’ ανοίγει και μάλιστα με συγχρονισμό σε σχέση με την κίνηση που έκανε το κάθισμα. Βέβαια είναι απίστευτο μετά από αυτή την πορεία να σταθεί όρθιο το κάθισμα πάνω σε ένα δέντρο.


Μόνον ο όρος τύχη ή θαύμα μπορεί να εξηγήσει ακόμη και για αυτούς τους ανθρώπους πως η συνάδελφός τους κατάφερε να βγει ζωντανή από συντρίμμια του Χιούι.
Π.ΓΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.