Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) για την ίδρυση της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Από σήμερα άρχισε να διακινείται στο διαδίκτυο απόφαση Ειρηνοδικείου, με την οποία αναγνωρίζεται Ομοσπονδία με επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», δηλαδή όμοια με την Ομοσπονδία μας.


Ο ν. 4407/2016 και συγκεκριμένα η παρ. 14 του άρθρου 50, ομιλούσε για το δευτεροβάθμιο σωματείο με την επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», που έχει ήδη συσταθεί (από το έτος 2013) και όχι οποιοδήποτε άλλο σωματείο με ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό τίτλο που θα συσταθεί και σκοπό έχει να δημιουργήσει σύγχυση στην εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών.
Ήταν, όμως, βέβαια αναμενόμενο. Πάντα δίπλα σε κάθε αυθεντική προσπάθεια συλλογικής έκφρασης και ενότητας (ακόμα και μέσα από τη διαφωνία), θα υπάρχουν οι ελάχιστοι που όψιμα εμφανίζονται αντιπροσωπεύοντας μόνο τον εαυτό τους και την προσωπική τους φιλοδοξία. Πάντα δίπλα στο αυθεντικό υπάρχει η καρικατούρα. Τα σωματεία - «σφραγίδα» υπήρχαν πολύ πριν τα «ανακαλύψουν» οι στρατιωτικοί.


Η Ομοσπονδία μας θα κινηθεί ασφαλώς και νομικά, προκειμένου να αποκαλύψει αυτό που εσκεμμένως αποκρύπτεται από τα 3 ιδρυτικά μέλη (μεταξύ των οποίων και ένα ψευδεπίγραφο) της φερόμενης «Ομοσπονδίας» και που συνίσταται στην προσπάθεια των ελαχίστων να διαλύσουν αυτό που δεν μπορούν δημοκρατικά να ελέγξουν.
Οι θεσμοί για τους οποίους κάποιοι αγωνίστηκαν δεν είναι παιχνίδι για να έχει ο καθένας το δικό του. Οι θεσμοί στηρίζονται στη συμμετοχή, την ειλικρίνεια και το ήθος. Η Ομοσπονδία μας με γνώμονα αυτές τις αρχές πορεύθηκε και θα πορευτεί. Ενωτικά, με ανοιχτές πόρτες και διαδικασίες. Οι συνάδελφοι βλέπουν και κρίνουν....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.