Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Δελτίο τύπου της ΕΑΑΑ Μαγνησίας

«Παραμύθια, Μύθια, Αλήθεια» της Ευδοκίας Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου

Η  ΕΑΑΑ.  Παράρτημα Μαγνησίας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών  Ν. Λάρισας, τις εκδόσεις   ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ και το βιβλιοπωλείο  Η ΠΕΝΑ  διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου  «Παραμύθια, Μύθια, Αλήθεια» της Ευδοκίας Ποιμενίδου- Χατζηδημητρίου. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΕΑΑΑ οδός Τοπάλη αριθ. 35,  1ος όροφος, την  Τρίτη 2 Μαΐου ώρα 7 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Βασίλης Αναγνωστόπουλος και ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και λαογράφος  Κώστας Λιάπης.  Θα γίνουν αφηγήσεις παραμυθιών από την συγγραφέα και την εκπαιδευτικό  Αναστασία Κιούση- Μπίλλη.  


Την εικονογράφηση έκανε η  Τέτη Σώλου και εικόνες του βιβλίου θα προβληθούν σε γιγαντοοθόνη. 
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος  Ροσσάνα Πώποτα

Το βιβλίο:  «Παραμύθια Μύθια, Αλήθεια»  πρόκειται για  45 λαϊκά παραμύθια και 16 μικρές ιστορίες  που έλεγαν οι άνθρωποι, παλιά στα νυχτέρια.  

20 παραμυθάδες από την Κρήτη μέχρι  τη Θράκη  αφηγούνται τα παραμύθια και τις ιστορίες  που άκουγαν  απ’ τους παππούδες τους κι εκείνοι απ’ τους δικούς τους παππούδες, και οι πρώτες αφηγήσεις  χάνονται στα βάθη του χρόνου. 

Το βιβλίο προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Βασίλης Αναγνωστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.