Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Κυνηγητό στο Αιγαίο: Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε μισή ώρα πάνω από την Μυτιλήνη
Σε νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο προχώρησαν και σήμερα Πέμπτη (6/4) τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ελικόπτερα.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν πέντε περιπτώσεις παραβιάσεων εκ’ των οποίων οι δυο εξελίχθηκαν σε εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.
Δυο τουρκικά F-16 πέταξαν σε σχηματισμό, ενώ αμέσως μετά ένα τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Να σημειωθεί ότι από τα τρία τουρκικά αεροσκάφη τα δυο ήταν οπλισμένα, ενώ καταγράφηκαν επίσης και δυο παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Το ελικόπτερο πέταξε μισή ώρα πάνω από την Μυτιλήνη

Πρωτοφανής ήταν η κίνηση του τουρκικού ελικοπτέρου το οποίο χωρίς κανένα δισταγμό και με περίσσια προκλητικότητα πετούσε πάνω από την Μυτιλήνη σχεδόν για μισή ώρα, παρά τις προειδοποιήσεις από την ελληνική πλευρά.
Το τουρκικό ελικόπτερο ήταν τύπου Sikorsky S-70 και δεν σταμάτησε την περίεργη πτήση του γύρω από το τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί ακόμη κι όταν δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής το προσέγγισαν, το αναγνώρισαν και το αναχαίτισαν εικονικά.
Μάλιστα για το περιστατικό που ήταν πρωτοφανές, ειδικοί αναλυτές αναφέρουν πως, ίσως το τουρκικό ελικόπτερο ενεργούσε κατασκοπευτικά, συλλέγοντας πληροφορίες για τις ελληνικές εγκαταστάσεις στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.