Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Σε 1η Στρατιά και ΑΤΑ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής


Τους σχηματισμούς της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου 2017 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτριος Συλλούρης.

Όπως έγινε γνωστό  την Τρίτη 2 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ., θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δικηγορικό Μέγαρο Λάρισας με θέμα «Κυπριακό: Στη δίνη πολλών παζαριών και πολλών σεναρίων». Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και ο Σύλλογος Κυπρίων νομού Λάρισας. Μάλιστα σχετικά ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της επίσκεψής του. 

Ο κ. Συλλούρης θα έρθει στη Λάρισα τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη 2 Μαΐου θα πραγματοποιήσει μια σειρά από εθιμοτυπικές επισκέψεις: στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην 1η Στρατιά, στο ΑΤΑ, στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και στο Δημαρχείο. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου. 
Το απόγευμα στις 19.30 στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων Ελλαδιτών και Ελλήνων Κυπρίων στους εθνικούς αγώνες. Απονομή τιμών από την Φιλαρμονική της 1ης Στρατιάς.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (8:30 μ.μ.) ο κ. Συλλούρης θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ανοικτή για το κοινό εκδήλωση. Τον κ. Συλλούρη θα συνοδεύουν: Από την Κύπρο η κ. Ιωάννα Συγρασίτη (Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής) και ο Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνης Μανδρίτης. 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ
Ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, γεννήθηκε στην Ποταμιά, Λευκωσίας, στις 27 Ιουλίου 1953. Είναι Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.) και μέλος του Association of Project Managers του Ηνωμένου Βασιλείου.
Κατά τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου 2016 εξελέγη βουλευτής με το Κίνημα «Αλληλεγγύη» στην επαρχία Λευκωσίας.
Υπήρξε βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του Συνασπισμού «Δημοκρατικός Συναγερμός» (ΔΗ.ΣΥ.)-Κόμμα Φιλελευθέρων 1991-2001, του ΔΗ.ΣΥ. 2001-2004, ανεξάρτητος 2004-2005 και του Ευρωπαϊκού Κόμματος από το 2005.

Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ. (Ιούνιος 2001 - Μάιος 2004), μέλος της Επιτροπής Επιλογής, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και δεύτερος αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας της Βουλής στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης- Κύπρου κατά την περίοδο της Ενταξιακής Διαπραγμάτευσης. Από τις 3/6/2006 ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος με το οποίο εξελέγη βουλευτής στις 21/5/2006.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.