Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Ο Ιωάννης Μάζης στον ΑΝΤ1: Φοβάμαι διάσπαση των Σκοπίων λόγω ανάμειξης της Τουρκίας - ΒΙΝΤΕΟ


Τον κίνδυνο διάσπασης των Σκοπίων λόγω της έντονης τουρκικής ανάμειξης επανέλαβε ο καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.


«Φοβάμαι ότι η ανάμειξη της Τουρκίας είναι τόσο έντονη προς το αλβανικό στοιχείο, μία υπόθεση που κρατάει τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια, την παρακολουθούσαμε, το λέγαμε μέχρι που την διαβάσαμε στο βιβλίο του Νταβούτογλου, όπου θεωρητικοποιείται το στρατηγικό ιστορικό και πολιτιστικό βάθος της Τουρκίας στα Βαλκάνια μέχρι την Αδριατική», είπε ο κ. Μάζης.


«Αυτό ήρθε και τεκμηριώθηκε με την αγορά της βάσης υποβρυχίων της Αυλώνος από τους Τούρκους, πράγμα που προσπαθούσαμε στην Ελλάδα να το κρατήσουμε πολύ χαμηλά έως αόρατο γιατί δεν μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τη δική μας αδράνεια. Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται τουρκικά υποβρύχια και πολεμικά σκάφη στο Ιόνιο και την Αδριατική;», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Βεβαίως οι κοινές ασκήσεις και η χρηματοδότηση του αλβανικού στρατού από την Τουρκία και οι συχνές επισκέψεις του Ερντογάν πάντα σε θρησκευτική βάση και πάντα σε αγαστή συνεργασία με επιφανή στελέχη του UCK στην περιοχή, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έδιναν πουθενά αλλού παρά εδώ… Αυτό ήταν ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει νέους Φρανκεστάιν στα Βαλκάνια».
Ο κ. Μάζης εξέφρασε τον φόβο του για γενικότερη ανάφλεξη στα Βαλκάνια, ενώ υποστήριξε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει ένταση στις σχέσεις των Σέρβων με την Αλβανία,
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.