Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Ελληνοκυπριακή άσκηση SAR στο FIR Λευκωσίας


Του Λεωνίδα Μπλαβέρη
Στην ελληνο-κυπριακή άσκηση ερεύνης και διασώσεως (SAR) με την ονομασία «CYPGRE – 01/17» συμμετείχε το Πολεμικό μας Ναυτικό με την πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΔΑΝΙΟΛΟΣ».
Η προαναφερθείσα κοινή διμερής άσκηση SAR πραγματοποιήθηκε χθες 11 Μαρτίου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικώς της Κύπρου και εντός της περιοχής ευθύνης ερεύνης – διασώσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR Λευκωσίας).

Από Κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Ερεύνης Διασώσεως (460 ΜΕΔ) της Διοικήσεως Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς. Το σενάριο της ασκήσεως αφορούσε «ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα», με κύριο στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού στην αεροδιακομιδή τραυματιών (MEDEVAC).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που συμμετείχαν στην άσκηση είχε το αρμόδιο Κέντρο Συντονισμού Ερεύνης και Διασώσεως (ΚΣΕΔ) Λάρνακος, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.