Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Oι Τούρκοι στίβουν πορτοκάλια, αλλά αυτή που στίβεται είναι η ίδια η Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Του Γιώργου Θεοχάρη

Τα μέλη της πτέρυγας νεολαίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης () διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της , στίβοντας και πίνοντας το χυμό τους στη βορειοδυτική επαρχία του Kocaeli, στις 12 Μαρτίου.

Το πορτοκαλί χρώμα είναι το εθνικό χρώμα των , παρόλο που δεν υπάρχει στη σημαία τους, η οποία έχει μόνο κόκκινο, λευκό και κυανό. Τόσο η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ολλανδίας, όσο και σχεδόν όλοι οι , κατά την ημέρα της γιορτής του βασιλιά της Ολλανδίας, ντύνονται στα πορτοκαλί. Ο λόγος είναι απλός: το πορτοκαλί είναι το χρώμα του βασιλικού οίκου της Ολλανδίας. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι Τούρκοι νεολαίοι προσβάλλουν βάναυσα το κράτος της .
Η ομάδα των νέων του AKP ξεδίπλωσε πανό και κρατούσε πλακάτ που έγραφαν «φασίστρια Ολλανδία», «φασίστα Rutte», «πορτοκάλι μείνει εκεί» (pοrtakal orada kal), μπροστά από ένα εστιατόριο πριν τη συνεδρίασή τους.

Μιλώντας κατά τη διαμαρτυρία, ο επικεφαλής της πτέρυγας νεολαίας του Νικομήδειας Εμρέ Καχραμάν είπε ότι η «δεν έχει ούτε την αξία της φλούδας ενός πορτοκαλιού».


«Η Ολλανδία, η οποία έχει φέρει την ανθρωπότητα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπως είναι η δική της γη, είναι μια φασιστική χώρα και εμπόδισε την υπουργό μας να συναντήσει τους ψηφοφόρους μας. Η Ολλανδική αστυνομία επίσης διασκόρπισε επαίσχυντα τον τουρκικό λαό, που διαμαρτύρονταν για την ανήθικη στάση τους. Η Ολλανδία, η οποία δεν έχει ούτε την αξία της φλούδας ενός πορτοκαλιού, έχει κάνει ένα βήμα για το οποίο θα μετανιώσει αργότερα», πρόσθεσε ο Καχραμάν.

Στη συνέχεια, οι νεαροί έστιψαν τα πορτοκάλια και τα ήπιαν, πιστεύοντας ότι έτσι εξευτελίζουν την «πορτοκαλί» χώρα.

Αυτή όμως που υφίσταται συνεχές στίψιμο είναι στην πραγματικότητα η ίδια η .
Σώφρονες φωνές μέσα στην ίδια την Τουρκία αναφέρουν ότι η απαγόρευση εισόδου στον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου και η επιστροφή μιας Υπουργού της Τουρκίας ως ανεπιθύμητης σε μία ευρωπαϊκή χώρα είναι φαινόμενα πρωτοφανή στην ιστορία της μετακεμαλικής Τουρκίας.
Εάν τα φαινόμενα αυτά συνδυαστούν με την αγνόηση των τουρκικών θέσεων στο θέμα των Κούρδων της Συρίας και την παροχή πλήρους στήριξης σε αυτούς από τις δύο υπερδυνάμεις, ΗΠΑ και Ρωσία, όσοι έχουν στοιχειώδη λογική κατανοούν ότι το μέλλον δεν διαγράφεται καθόλου ευνοϊκό για την Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα του στην διάλυση, για την οποία μιλούν πολλές ελληνικές προφητείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.