Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Καμμένος από Ανδραβίδα:Δημιουργείται ένας άξονας σταθερότητας στην περιοχή της NA Μεσογείου
Για τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, όπου διεξάγεται η πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2017», στην οποία συμμετέχουν, μαζί με την Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Αναφερόμενος στην άσκηση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι φέτος επεκτάθηκε στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και τη χαρακτήρισε ως μία άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Όπως εξήγησε, «είναι άσκηση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και από στρατιωτικής πλευράς, γιατί έχουμε μία κοινή δράση χωρών που δεν συμμετέχουν σε μία κοινή συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες οι οποίες παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο».


Παράλληλα, τόνισε ότι «πρόκειται και για ένα πολύ σημαντικό γεωπολιτικό μήνυμα» και πρόσθεσε: «Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μία μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο -που φέτος συμμετείχε μέσω του αρχηγού της αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς- το Ισραήλ, τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και παράλληλα προς τα δυτικά, προς την Ιταλία».


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε την ευρύτερη περιοχή πολύ ευαίσθητη και έκανε λόγο για κοινή προσπάθεια απέναντι στην τρομοκρατία. «Αυτό αφορά την πολύ ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μία περιοχή, όπου έχουμε εξελίξεις και στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη, έχουμε ανακατατάξεις πολιτικές και παράλληλα μία κοινή προσπάθεια απέναντι στην τρομοκρατία, η οποία διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά και στη χρηματοδότησή της, η οποία στηρίζεται στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου, όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπων», επισήμανε.
«Θεωρώ ότι η άσκηση αυτή δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε κοντά και να συνεκπαιδευτούν Πολεμικές Αεροπορίες διαφορετικών αντιλήψεων», υπογράμμισε.
«Είμαι πολύ περήφανος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική μας Αεροπορία και σήμερα βραβεύσαμε και δύο αξιωματικούς μας, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι και δεν αξιολογήθηκαν από τις ηγεσίες, αλλά από τους συναδέλφους τους, ως οι καλύτεροι μαχητές και ατομικά και ως σχηματισμοί», συμπλήρωσε.


Τέλος, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες και αυτές τις πρωτοβουλίες» και έκανε λόγο για «περήφανη εξωτερική πολιτική, η οποία, πλέον, εκτείνεται προς τα νότια, τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, αλλά και βόρεια, προς τα Βαλκάνια».ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.