Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Οι Εύζωνες μέσα από το φακό της διαπιστευμένης φωτογράφου του Προεδρικού Μεγάρου Δήμητρας Χατζηαδάμ


Σε μια επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο Αθηνών με αφορμή την Εθνική επέτειο, συναντάει κανείς μέρος της έκθεσης φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ. Η έκθεση με τίτλο “Εύζωνες”/ Οι φύλακες των αφανών, παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2016 και εγκαινιάστηκε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και σύσσωμη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η έκθεση τέλει υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και πλέον έχει μόνιμα, 6 έργα με στολές της Προεδρικής φρουράς σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρα.

Η Δήμητρα Χατζηαδάμ διαπιστευμένη φωτογράφος του Προεδρικού Μεγάρου από το 2010, ξεκίνησε το συγκεκριμένο έργο από το Μάιο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2016, καταγράφοντας την αθέατη πλευρά του Εύζωνα ενός συμβόλου παγκόσμια αναγνώρισης. Είναι η μοναδική φωτογράφος που κατάφερε να απαθανατίσει με περίσσιο σεβασμό και εκτίμηση το εξαίρετο σώμα του Ελληνικού Στρατού, αποτυπώνοντας στιγμές του αξιώματός τους, αλλά και της ανθρώπινης πλευράς τους. Οι Εύζωνες αψηφούν τις καιρικές συνθήκες και αποτελούν παράδειγμα στρατιωτικής αρετής, ήθους και απαράμιλλης ελληνικής λεβεντιάς.


Η φωτογράφος πέραν του συγκεκριμένου έργου έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες πρεσβείες καθώς επίσης και το εξαιρετικό φωτογραφικό της έργο με θέμα την Ορθοδοξία.
https://www.facebook.com/dimitra.hatziadam.photography/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.