Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Επίδομα παραμεθορίου: Ανησυχία στο προσωπικό των ΕΔ και αναμονή λύσηςΑνησυχία στο προσωπικό για το επίδομα παραμεθορίου.Την προηγούμενη εβδομάδα τα στελέχη πήραν χρήματα για το μήνα Φεβρουάριο. Μέχρι τη Παρασκευή δεν υπήρχε καμία κινητικότητα για τον μήνα Μάρτιο και πολλοί στρατιωτικοί μας γράφουν ότι “ο Μάρτιος χάθηκε”.

Το επίδομα παραμεθορίου είναι μια διαχρονική …πονεμένη ιστορία για τους στρατιωτικούς. Στα χρόνια της κρίσης η κατάσταση έγινε πολύ χειρότερη σ΄ ότι έχει να κάνει με την καταβολή του. Από τα παράδοξα του ελληνικού κρατικού μηχανισμού είναι ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές το λαμβάνουν κανονικότατα και τακτικά και οι στρατιωτικοί που το δικαιούνται πρώτοι απ΄ όλους,ποτέ δεν γνωρίζουν αν θα το πάρουν ή όχι!
Η λύση δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο.

Στην τελευταία συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ με τον Π.Καμμένο, ο ΥΕΘΑ είπε ότι ενσωμάτωσε στην πρότασή του για το νέο μισθολόγιο και το επίδομα παραμεθορίου, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό μια διαχρονική ανεξήγητη αδικία σε βάρος μας. “Ωστόσο”,ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ,  “αναμένεται η άποψη του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία διαφαίνεται ότι θα είναι θετική”. 
Από το διαφαίνεται μέχρι να είναι θετική υπάρχει τεράστια απόσταση ,όταν έχουμε να κάνουμε με το υπουργείο Οικονομικών. Ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα είναι κυβέρνηση.
Δεν καταλαβαίνουμε με ποια λογική γίνεται ακόμη συζήτηση για το αν πρέπει να εισπράττουν οι στρατιωτικοί το βοήθημα -γιατί περί αυτού πρόκειται- του επιδόματος παραμεθορίου. Είναι λογικό να το λαμβάνουν κανονικά δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε γραφείο -και καλά κάνου οι άνθρωποι- και να μη το παίρνουν οι στρατιωτικοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.