Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Καμμένος: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να μας βοηθήσουν- ΒΙΝΤΕΟ
«Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να μας βοηθήσουν» τόνισε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, επιστρέφοντας από το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

«Το σχέδιο Μάρσαλ δεν είχε μνημόνια και μπορεί να υπάρξει οικονομική βοήθεια τέτοιου τύπου από τις ΗΠΑ, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να μας βοηθήσει. Υπάρχει διάθεση από τις ΗΠΑ να ενδυναμώσουν την σχέση τους με την Ελλάδα. Πιστεύω ότι και με το Ισραήλ και τις χώρες του Κόλπου, μπορεί να υπάρξει συνεργασία στα ενεργειακά. Έκανα συζητήσεις για συνεργασία στο πεδίο της ενέργειας», είπε ο υπουργός και ανέφερε πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ προς την χώρα μας» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.


Αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι: «Η διαπραγματευτική ομάδα θα φέρει μια πολύ καλή συμφωνία, με δύο άξονες, έναν προς την θετική πλευρά και έναν προς την αρνητική. Όλα όσα αποφασιστούν θα αφορούν το 2019 και μετά. Εμείς αυτά που έχουμε να πούμε τα λέμε μέσα στην κυβέρνηση και την ομάδα διαπραγμάτευσης, αυτή την ώρα δεν θα βγω να αποκομίσω πολιτικά κέρδη» και εκτίμησε πως «η διαπραγμάτευση θα τελειώσει στις 7 Απριλίου και θα ψηφίσουμε την συμφωνία πριν το Πάσχα».


Σχετικά με την Τουρκία, ο κύριος Καμμένος δήλωσε πως η χώρα «βρίσκεται υπό μια ανώμαλη κατάσταση και απομόνωση τόσο από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ αλλά και τη Ρωσία. Ο Ερντογάν στρέφεται κατά όλου του κόσμου, όχι μόνο κατά της Ελλάδας. Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Τουρκία, οι αγωγοί δεν θα περάσουν από την Τουρκία», τονίζοντας πως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι για τους αγωγούς.

Δείτε το βίντεο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.