Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

“Μαζική επίθεση” στους υπολογιστές ΥΠΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ! Πότε έγινε
“Συναγερμός στο ΥΠΕΘΑ” το βράδυ της Κυριακής από συντονισμένη επίθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δύο Γενικών Επιτελείων! Η λυσσαλέα επίθεση, όπως γράφουν οι “Ειδήσεις”, αποδίδεται σε Τούρκους και είναι ένα ακόμη επεισόδιο στις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχέσεις που αναμένονται ιδιαίτερα προβληματικές με ευθύνη της Άγκυρας τις επόμενες 40 ημέρες, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην γειτονική χώρα.

Στις 19.00 το βράδυ της Κυριακής, σήμανε συναγερμός στο Πεντάγωνο! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν οι “Ειδήσεις”, εκείνη την ώρα ξεκίνησε μια συντονισμένη “επίθεση” στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΥΠΕΘΑ, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ! Μέχρι τις 20.30 το βράδυ οι “αντιχάκερς” του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ είχαν καταγράψει περίπου 20.000 επιθέσεις, οι οποίες προέρχονταν απ΄ όλο το κόσμο! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι βρίσκονταν σ΄ όλο…το πλανήτη! Η επίθεση προφανώς προερχόταν από μία “πηγή” η οποία χρησιμοποίουσε υπολογιστές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις απ΄όλο το κόσμο. Όλη αυτή την “ηλεκτρονική ισχύ” την κατηύθυναν προς τους υπολογιστές του ΥΠΕΘΑ ,του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ, με στόχο να “ρίξουν” τις σελίδες και προφανώς να τοποθετήσουν στη θέση τους κάτι άλλο κάνοντας επίδειξη δύναμης. Το οποίο είναι βέβαιο ότι δεν θα ήταν διόλου τιμητικό για την Ελλάδα! Ακόμη και μια τουρκική σημαία να “ανέβαινε” σε ιστοσελίδα Γενικού Επιτελείου, θα προκαλούσε ζήτημα, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων.


Ενδεικτικό της σοβαρότητας της επίθεσης είναι το γεγονός ότι σ΄ ότι αφορά στο ΥΠΕΘΑ, έγινε ανάκληση του εξειδικευμένου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσωπικού. Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ οι βάρδιες των “αντιχάκερς” αντιμετώπισαν την 90λεπτη επίθεση αποτελεσματικά! Οι ιστοσελίδες μπορεί να παρουσίασαν στιγμιαίες αστάθειες αλλά κανείς δεν μπόρεσε να “εισβάλει” σ΄αυτές.

Σ΄ ότι αφορά απόρρητα σχέδια και στοιχεία των ΕΔ, δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, αφού όλα αυτά βρίσκονται εκτός οποιουδήποτε δικτύου. Οι μαζικές επιθέσεις είχαν στόχο να προκαλέσουν ένα πλήγμα στο γόητρο των ΕΔ. Δεν το πέτυχαν ούτε αυτό.


Το επεισόδιο εντάσσεται στις πολλαπλασιαζόμενες τουρκικές προκλήσεις της τελευταίας περιόδου. Το χειρότερο είναι ότι στα Γενικά Επιτελεία άπαντες εκτιμούν ότι μέχρι το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία, όλα είναι πιθανά από τη πλευρά της Άγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.