Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Αναγκαίος ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των ΕΔ
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στο Αιγαίο σε συνδυασμό με τις προκλητικές δηλώσεις, της γείτονος και συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας, υπενθυμίζουμε ότι η ψυχραιμία, η λογική, η ετοιμότητα, η αποφασιστικότητα, η αποτελεσματικότητα στη λήψη μέτρων και η αποφυγή δηλώσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα που δυναμιτίζουν την ήδη τεταμένη κατάσταση στο χειρισμό των κρίσεων σε συνδυασμό με τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών είναι στην παρούσα χρονική περίοδο ο πλέον κατάλληλος τρόπος ενεργειών προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Επειδή δε, πολλά έχουν ακουστεί για νέα εξοπλιστικά προγράμματα χωρίς να υπάρχει ο ανάλογος οικονομικός και επιχειρησιακός μελλοντικός σχεδιασμός σε συνάρτηση με την ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας που θα δώσει ζωή στην εθνική οικονομία και στην έρευνα εφόσον συνδεθεί με την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο Τομέας Άμυνας συνιστά στο αρμόδιο υπουργείο άμεση λήψη μέτρων οικονομικού χαρακτήρα για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας και αξιοποίησης των ήδη υπαρχόντων μέσων του ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ, σε βάθος τουλάχιστον 5ετίας σε συνδυασμό με την άρτια εκπαίδευση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού. Να σημειωθεί το πρόβλημα της διαθεσιμότητας αεροσκαφών στην εκπαίδευση των νέων ιπταμένων αξιωματικών της ΠΑ.

Επιπλέον, είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα μέτρα αναβάθμισης/αξιοποίησης της εφεδρείας και κατάλληλης αναδιοργάνωσης της δομικής λειτουργίας και ιδιαίτερα σε τομείς που υπάρχει αλληλοκάλυψη παρεμφερών δράσεων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) καθώς και διοίκησης στρατηγείων όπου η συντεχνία δεν επιτρέπει τον καθορισμό της θέσης με βάση τη λογική της γνώσης του αντικειμένου. Ζωντανό παράδειγμα αποτελούν οι μηχανικοί της ΠΑ προέλευσης της ΣΙ και κάποιοι δεν θέλουν επίμονα να το καταλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.