Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Διευκρινήσεις του ΓΕΕΘΑ για τη σίτιση των προσφύγωνΣτη συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων, στα οποία γίνεται αναφορά σε κάλυψη αναγκών σίτισης κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών ή σε αναντιστοιχία αριθμού διαμενόντων και σιτιζομένων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών, με εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Οι συμβάσεις σίτισης στις δομές φιλοξενίας που ανήκουν διαχειριστικά στις ΕΔ προβλέπουν την δυνατότητα παροχής του μέγιστου αριθμού μερίδων, όπως αυτός προκύπτει από τον μέγιστο αριθμό προσφύγων/μεταναστών που μπορούν να ενδιαιτηθούν στις δομές.Ο αριθμός των μερίδων βάσει του οποίου γίνονται οι χρηματικές καταβολές, δεν εξαντλεί κατ’ ανάγκη τον μέγιστο αριθμό μερίδων σίτισης, αλλά καθορίζεται καθημερινά, με την ανάθεση της σχετικής εντολής στην ανάδοχο εταιρεία σίτισης, σύμφωνα με τον πραγματικό αριθμό διαμενόντων προσφύγων/μεταναστών.
  • Επιπρόσθετα, οι ΕΔ καλύπτουν μέρος των συνολικών αναγκών σίτισης συγκεκριμένων δομών φιλοξενίας τις οποίες διαχειρίζονται, καθώς το υπόλοιπο των αναγκών σίτισης καλύπτεται από άλλους φορείς (π.χ. για τις 16/3, στην δομή της Λέσβου φιλοξενήθηκαν 3.418 πρόσφυγες/μετανάστες και οι ΕΔ παρείχαν 2.400 μερίδες, και στη δομή της Σάμου φιλοξενήθηκαν 1526 πρόσφυγες/μετανάστες και οι ΕΔ παρείχαν 900 μερίδες). Επίσης, δομές φιλοξενίας, οι οποίες ανήκουν διαχειριστικά στις ΕΔ, έχουν εκκενωθεί και βρίσκονται σε ετοιμότητα επαναχρησιμοποίησής τους, πλην όμως οι ΕΔ εξακολουθούν να παρέχουν σίτιση  σε πρόσφυγες/μετανάστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί από αυτές σε άλλες δομές φιλοξενίας (π.χ για τις 16/3, οι δομές της Δράμας, των Σερρών και του Αγίου Ανδρέα Αττικής παρέμειναν κενές, πλην όμως οι ΕΔ παρείχαν 117, 461 και 109 μερίδες αντίστοιχα, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των προσφύγων / μεταναστών που έχουν μεταφερθεί από τις προαναφερθείσες δομές σε ξενοδοχεία).
  • Πέραν των ανωτέρω, οι ΕΔ καλύπτουν ανάγκες σίτισης και σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν εμπίπτουν στην διαχείρισή τους (π.χ. για τις 16/3 οι ΕΔ παρείχαν 1450 και 432 μερίδες για κάλυψη των αναγκών σίτισης των δομών Ελαιώνα Α’-Β’ και Λαμίας αντίστοιχα).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.