Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη εκπαιδευομένων της ΣΕΤΤΗΛ Στο Μουσείο και το Μνημείο Κορεατικού Πολέμου
Μέσα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους Πολιτισμού και Ιστορίας στον Νομό Ηλείας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα  επίσκεψη και ξενάγηση της νέας σειράς εκπαιδευομένων της ΣΕΤΤΗΛ στο Μουσείο και το Μνημείο του Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα Πύργου. Τους εκπαιδευομένους και την επικεφαλής τους Λοχαγό κ. Αθηνά Μπούζα καλωσόρισε ο Ιδρυτής του Μουσείου κ. Κωνσταντίνος Φάρος, που τους μίλησε για την πορεία δημιουργίας του εξαίρετου για την Ηλεία αυτού χώρου Πολεμικής Ιστορίας.

Ο κ. Φάρος σε σχετική εισήγηση- ομιλία του  προς τους επισκέπτες παρουσίασε το όλο κλίμα του Πολέμου στην Κορέα  (που κράτησε μεταξύ της 25ης Ιουνίου 1950 και της 27ης Ιουλίου 1953, με την υπογραφή Ανακωχής στην περιοχή του 38ου Παραλλήλου), το τι προηγήθηκε, αλλά και την Ελληνική συμμετοχή σε αυτόν. Η Ελλάς ακολουθώντας την κοινή προσπάθεια του Ο.Η.Ε. μαζί με άλλες χώρες συμμετείχε στην πολεμική δράση για την υπεράσπιση της Νότιας Κορέας από την επίθεση που δέχθηκε από τον Κομμουνιστικό Συνασπισμό με επικεφαλής την Κίνα.


Η συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτών στον Πόλεμο της Κορέας

Αυτή η συμμετοχή συνδέθηκε με την παρουσία του Εκστρατευτικού  Σώματος  Ελλάδας στην Κορέα (ΕΚ.Σ.Ε.) σε δύναμη Τάγματος 1000 ανδρών που συνεχώς ανανεωνόταν από το 1950 μέχρι το 1955. Σε αυτό συμμετείχε και ο κ. Κωνσταντίνος Φάρος και η σύζυγος του κ. Αργυρώ Καββαθά, αξιωματικός του Νοσηλευτικού Σώματος. Σε αυτήν την πολεμική προσπάθεια υπήρξαν και ελληνικές απώλειες, τα ονόματα δε των 3 Ηλείων πεσόντων στην Κορέα αναγράφονται στο Μνημείο που υπάρχει στον χώρο του Μουσείου.

Σήμερα η Δημοκρατία της Κορέας αναγνωρίζει τις ελληνικές θυσίες με πολλούς τρόπους και με ιδιαίτερο σεβασμό προς τους Βετεράνους.  Ο κ. Φάρος απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευομένων, ενώ τους ξενάγησε σε συνεργασία με τον φιλόλογο κ. Γεώργιο Κουρκούτα στον χώρο του Μουσείου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα άρματα μάχης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  που ανήκουν στην συλλογή του Μουσείου, ενώ σε όλους τους επισκέπτες παρετέθη μικρή δεξίωση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.