Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Σκάνδαλο στον αμερικανικό στρατό: Πεζοναύτες αντάλλασσαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών συναδέλφων τους

ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK  

ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK  



Γυμνές φωτογραφίες γυναικών στρατιωτών και αξιωματικών του σώματος πεζοναυτών αντάλλασσαν σε κλειστή ομάδα περισσότεροι από 30.000 άντρες του αμερικανικού στρατού –μια υπόθεση που έχει προκαλέσει προβληματισμό τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στο αμερικανικό Πεντάγωνο. 





Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις δήλωσε ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων και ότι θα διεξαχθεί εξονυχιστική έρευνα. 

Λιγότερες από 10 γυναίκες του σώματος πεζοναυτών έχουν καταθέσει επίσημη καταγγελία για το περιστατικό, όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμος στρατιωτικός. 

Ο στρατηγός Ρόμπερτ Νέλερ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν σε καταγγελίες και άλλες γυναίκες ώστε να προχωρήσει η έρευνα. 
O Ρόμπερτ Νέλερ


Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν έγινε γνωστό ότι σε κλειστή σελίδα του Facebook, που ονομάζεται Marines United [σ.σ. Πεζοναύτες Ενωμένοι], κυκλοφορούν γυμνές φωτογραφίες γυναικών συναδέλφων τους. Όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι από 30.000 πεζοναύτες είχαν γίνει μέλη της ομάδας. 
Έκτοτε έγινε γνωστό ότι μέσω άλλων φόρουμ ανταλλαγής μηνυμάτων, οι διαχειριστές της σελίδας έβρισκαν και αναρτούσαν εκατοντάδες άλλες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στρατιωτών και αξιωματικών από άλλες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων. 

Ο Νέλερ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πόσοι πεζοναύτες εμπλέκονται στην υπόθεση ούτε πόσες γυναίκες έχουν στοχοποιηθεί. «Εάν συμμετέχεις σε αυτού του τύπου συμπεριφορές –οποιασδήποτε μορφής- δεν με βοηθάς ούτε βοηθάς τους πεζοναύτες» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Ξέρετε ότι ισχυριζόμαστε ότι το να είναι κάποιος πεζοναύτης είναι τίτλος τιμής και κάτι που μπορεί κάποιος να κερδίσει. Υπάρχει τιμή. Αλλά δεν υπάρχει καμία τιμή όταν υποτιμάς έναν άλλον πεζοναύτη με οποιοδήποτε τρόπο».






Σε μια από τις διαδικτυακές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, που είδε το BBC, οι πεζοναύτες δεν δίσταζαν όχι μόνο να αναρτούν τις φωτογραφίες αλλά και να αποκαλύπτουν ονόματα και προσωπικές πληροφορίες αλλά και τα στρατόπεδα όπου υπηρετούσαν. 
«Μόλις άκουσα ότι η […] και ο σύντροφός της […] χώρισαν» γράφει ένας χρήστης, και συνεχίζει: «Ισως αυτός μπορεί να μας τροφοδοτήσει με μερικές φωτογραφίες». 
Στη συνέχεια, ο χρήστης αναρτά φωτογραφίες της γυναίκες με το μαγιό της. 
Την Τετάρτη, δύο εκ των θυμάτων μίλησαν δημόσια και προέτρεψαν και άλλες γυναίκες να προχωρήσουν σε καταγγελίες. 
«Μπορώ να σας πω ότι είναι τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν στην να βλέπουμε την σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμα και την σεξουαλική κακοποίηση ως φυσιολογική» είπε η Έρικα Μπάτνερ, 23 ετών. 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Σκάνδαλο στον αμερικανικό στρατό: Πεζοναύτες αντάλλασσαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών συναδέλφων τους
Σκάνδαλο στον αμερικανικό στρατό: Πεζοναύτες αντάλλασσαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών συναδέλφων τους
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhr9GZKB1Ljr_ihd_WxkUVNFZHmo0kH-RR-7zwLAmcqAWBbvrmxB8l11DGgl9rFOD_fIeA6lPlw_LXiZLcaYXX_vxwc0sydHkhO3oM7Xua-sBSb8YXKlJ1z7Yr8LMruCT4cRtEvJJ7ATNs/s640/newego_LARGE_t_1101_55355367_type13145.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhr9GZKB1Ljr_ihd_WxkUVNFZHmo0kH-RR-7zwLAmcqAWBbvrmxB8l11DGgl9rFOD_fIeA6lPlw_LXiZLcaYXX_vxwc0sydHkhO3oM7Xua-sBSb8YXKlJ1z7Yr8LMruCT4cRtEvJJ7ATNs/s72-c/newego_LARGE_t_1101_55355367_type13145.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_532.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_532.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy