Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Σκάνδαλο στον αμερικανικό στρατό: Πεζοναύτες αντάλλασσαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών συναδέλφων τους

ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK  Γυμνές φωτογραφίες γυναικών στρατιωτών και αξιωματικών του σώματος πεζοναυτών αντάλλασσαν σε κλειστή ομάδα περισσότεροι από 30.000 άντρες του αμερικανικού στρατού –μια υπόθεση που έχει προκαλέσει προβληματισμό τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στο αμερικανικό Πεντάγωνο. 

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις δήλωσε ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων και ότι θα διεξαχθεί εξονυχιστική έρευνα. 

Λιγότερες από 10 γυναίκες του σώματος πεζοναυτών έχουν καταθέσει επίσημη καταγγελία για το περιστατικό, όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμος στρατιωτικός. 

Ο στρατηγός Ρόμπερτ Νέλερ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν σε καταγγελίες και άλλες γυναίκες ώστε να προχωρήσει η έρευνα. 
O Ρόμπερτ Νέλερ


Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν έγινε γνωστό ότι σε κλειστή σελίδα του Facebook, που ονομάζεται Marines United [σ.σ. Πεζοναύτες Ενωμένοι], κυκλοφορούν γυμνές φωτογραφίες γυναικών συναδέλφων τους. Όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι από 30.000 πεζοναύτες είχαν γίνει μέλη της ομάδας. 
Έκτοτε έγινε γνωστό ότι μέσω άλλων φόρουμ ανταλλαγής μηνυμάτων, οι διαχειριστές της σελίδας έβρισκαν και αναρτούσαν εκατοντάδες άλλες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στρατιωτών και αξιωματικών από άλλες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων. 

Ο Νέλερ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πόσοι πεζοναύτες εμπλέκονται στην υπόθεση ούτε πόσες γυναίκες έχουν στοχοποιηθεί. «Εάν συμμετέχεις σε αυτού του τύπου συμπεριφορές –οποιασδήποτε μορφής- δεν με βοηθάς ούτε βοηθάς τους πεζοναύτες» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Ξέρετε ότι ισχυριζόμαστε ότι το να είναι κάποιος πεζοναύτης είναι τίτλος τιμής και κάτι που μπορεί κάποιος να κερδίσει. Υπάρχει τιμή. Αλλά δεν υπάρχει καμία τιμή όταν υποτιμάς έναν άλλον πεζοναύτη με οποιοδήποτε τρόπο».


Σε μια από τις διαδικτυακές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, που είδε το BBC, οι πεζοναύτες δεν δίσταζαν όχι μόνο να αναρτούν τις φωτογραφίες αλλά και να αποκαλύπτουν ονόματα και προσωπικές πληροφορίες αλλά και τα στρατόπεδα όπου υπηρετούσαν. 
«Μόλις άκουσα ότι η […] και ο σύντροφός της […] χώρισαν» γράφει ένας χρήστης, και συνεχίζει: «Ισως αυτός μπορεί να μας τροφοδοτήσει με μερικές φωτογραφίες». 
Στη συνέχεια, ο χρήστης αναρτά φωτογραφίες της γυναίκες με το μαγιό της. 
Την Τετάρτη, δύο εκ των θυμάτων μίλησαν δημόσια και προέτρεψαν και άλλες γυναίκες να προχωρήσουν σε καταγγελίες. 
«Μπορώ να σας πω ότι είναι τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν στην να βλέπουμε την σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμα και την σεξουαλική κακοποίηση ως φυσιολογική» είπε η Έρικα Μπάτνερ, 23 ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.