Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Απονομή Διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στον Επίτιμο Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατόπιν ομόφωνης αποφάσεως του ΣΑΓΕ, που ελήφθη μετά από δική του εισήγηση, απένειμε στον Επίτιμο Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής για την προσφορά όλως διακεκριμένων υπηρεσιών προς το έθνος και τον κυπριακό λαό, τόσο κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου όσο και στον υπόλοιπο πολιτικό του βίο.





Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την τελετή απονομής της Διαμνημόνευσης, που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία, απευθυνόμενος στον Βάσο Λυσσαρίδη είπε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω που μας τιμάτε με την παρουσία σας στην ελληνική πρεσβεία. Βρισκόμαστε εδώ, με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργο Τσίπρα, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και με την παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, για να σας ανακοινώσουμε ότι κατόπιν προτάσεως στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφασίσαμε να κάνουμε το ελάχιστο μπροστά σε αυτά που εσείς κάνατε για την πατρίδα και για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.





Είναι πολλά, τα οποία τα γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός, αλλά είναι ακόμα περισσότερα αυτά που προσφέρατε εσείς για την πατρίδα, για το έθνος και για τις Ένοπλες Δυνάμεις που δεν θα τα μάθει ποτέ κανείς.

Για όλα αυτά, λοιπόν, για όσα γνωρίζουμε και για όσα δεν γνωρίζουμε, να μας επιτρέψετε να σας απονείμουμε τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής».

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, είπε τα εξής:

«Ομολογώ ότι αισθάνομαι έντονη συναισθηματική φόρτιση και αγωνία να ανταποκριθώ επαρκώς στην τιμητική διάκριση που η γενναιοψυχία σας μου απονέμει.





Η συστράτευση του συνόλου του Ελληνισμού είναι απαραίτητη για ν αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα του τουρκικού επεκτατισμού.

Αναφορικά με την Κύπρο, ένα θέμα εισβολής, κατοχής, καταπάτησης της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας μιας χώρας μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβάλλεται ως δήθεν διακοινοτική διαμάχη.

Επιβάλλεται μια νέα πανεθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των ορατών κινδύνων. Αυτό προϋποθέτει σαφή ανάλυση των στόχων της Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει ως ενδιάμεσο στόχο την αναγνώριση χωριστού τουρκοκυπριακού κράτους. Τελικός στόχος της τουρκικής πολιτικής είναι η διχοτόμηση και συγκυριαρχία του Αιγαίου, η Κυπροποίηση της Θράκης και η Αλεξανδρετοποίηση της Κύπρου με τον εποικισμό που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.





Ασφαλώς όλοι οι Ελληνοκύπριοι επιθυμούν λύση. Όμως όχι οποιαδήποτε λύση, όχι λύση που ισοδυναμεί με διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την τελική τουρκοποίηση.

Ναι. Οι κίνδυνοι είναι ορατοί, αλλά δεν θα αυτοκτονήσουμε για να μην μας δολοφονήσουν.

Να μεταφέρετε στον μητροπολιτικό Ελληνισμό ότι τήδε ευρισκόμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι για να αγωνιστούμε χωρίς υπολογισμό θυσίας για απελευθέρωση.

Ζωή χωρίς λευτεριά και αξιοπρέπεια δεν έχουν νόημα.

Βίωμά μας ότι αν είναι να πεθάνει κανείς για τη λευτεριά αξίζει να ‘χει χίλιες ζωές.

Κανενός τα δικαιώματα δεν επιβουλευόμαστε, αλλά και σε κανένα δεν εκχωρούμε τα δικά μας.

Η βάση λύσης ετέθη με την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009 ότι θ’ αγωνισθούμε για λύση που να διασφαλίζει ενότητα χώρου, κράτους, λαού, οικονομίας, θεσμών με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα κατοχυρωμένα, χωρίς ξένους στρατούς, έποικους και αναχρονιστικές εγγυήσεις, με όλους τους πρόσφυγες να γυρίσουν στις εστίες τους, λύση συμβατή με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.





Επισείουν το ισοζύγιο δυνάμεων. Δεν το παραγνωρίζουμε. Απλά θα αγωνισθούμε με πίστη και αποφασιστικότητα αξιοποιώντας συγκυρίες και εμπλεκόμενα συμφέροντα, με αγωνιστικότητα για δίκαιη λύση για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου. Δεν θα ανεχθούμε να είμαστε η τελευταία γενιά Ελληνοκυπρίων στα χώματα του Ζήνωνα, του Κίμωνα, του Ρε, του Αυξεντίου και του Μάτση.

Να θυμηθούμε τον Καζαντζάκη και τα θάματα, αλλά και τον Θουκυδίδη με την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων συμφερόντων. Σε έναν αγώνα για απελευθέρωση και αξιοπρέπεια όλοι παρόντες. Ούτε ο θάνατος δεν αποτελεί δικαιολογητικό απουσίας».






Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Απονομή Διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στον Επίτιμο Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη
Απονομή Διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στον Επίτιμο Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiSZCqLNYEbk_tEMXOYCLlENwy7i1tW_oNKdlVWmg-bwSDpTel0H9stXYp9u-lfo4BXs4K0UL2T52c7f6OD4JHBHvnoU6QYPgP5TcmrlVKprw-vQxTENyv1dxqSQ_8fEhlEzbLW6G85m8/s640/2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiSZCqLNYEbk_tEMXOYCLlENwy7i1tW_oNKdlVWmg-bwSDpTel0H9stXYp9u-lfo4BXs4K0UL2T52c7f6OD4JHBHvnoU6QYPgP5TcmrlVKprw-vQxTENyv1dxqSQ_8fEhlEzbLW6G85m8/s72-c/2.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_495.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_495.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy