Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Κουμουτσάκος: Σε στιγμές έντασης οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας δεν κάνουν δηλώσεις




«Είναι επείγον και στρατηγικής σημασίας να επανεξετάσουμε και να επανακαθορίσουμε το πλαίσιο της διαχείρισης και της πορείας των ελληνοτουρκικών σχέσεων», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή την κλιμακούμενη επιδείνωση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Μετά τη διαδοχική όξυνση των διπλωματικών σχέσεων της Άγκυρας με μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών, με τελευταία την Ολλανδία, λόγω της άρνησης τους να επιτρέψουν σε Τούρκους υπουργούς να διεξάγουν στη χώρα τους την προεκλογική τους εκστρατεία ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος, διαπιστώνει πως η απόσταση της Τουρκίας από την Ευρώπη συνεχώς διευρύνεται και εκτιμά ότι αυτό δεν είναι μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζει την πεποίθηση πως η πολιτική της χώρας μας πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που διαμoρφώνονται από μια Τουρκία που γίνεται όλο και περισσότερο Ανατολή και όλο και λιγότερο Δύση.
Εστιάζοντας στην κλιμακούμενη επιθετικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά της Άγκυρας και χαρακτήρισε το διάστημα μέχρι το τουρκικό δημοψήφισμα εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς «κανένας δεν μπορεί να δει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τουρκική ηγεσία στην προσπάθειά της να αποσπάσει ψήφους εθνικιστών». Ωστόσο, χαρακτήρισε ακόμα πιο κρίσιμο το διάστημα μετά το δημοψήφισμα εάν επικρατήσει το «όχι».





Αναφερόμενος στην πρόσφατη προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για «επικίνδυνες συμπεριφορές και απαράδεκτες αμετροέπειες» και την ενέταξε σε μια διαρκή προσπάθεια τεχνητής έντασης. Αλλά επέκρινε και τον Πάνο Καμμένο πως «σε στιγμές έντασης οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας δεν κάνουν δηλώσεις», σημειώνοντας πως «οτιδήποτε άλλο είναι επιπολαιότητα που μπορεί να γίνει επικίνδυνη».
Επίσης, προέταξε την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρωζώνης, τονίζοντας πως αυτή είναι η μόνη στρατηγική επιλογή της χώρας μας, και υπογραμμίζει πως «τυχόν "θεσμοθέτηση" της θέσης της Ελλάδας στη "δεύτερη ταχύτητα" ή στον "δεύτερο κύκλο" θα είναι μεγάλη εξασθένιση για τη χώρα μας». «Θα είναι ο πρόλογος της επιστροφής μας στο περιθώριο της Ευρώπης. Της επιστροφής μας και στα Βαλκάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.
Εξίσου εξέφρασε την ανησυχία του για «την προβληματική τροπή» που έχει πάρει η κατάσταση και στα Δυτικά Βαλκάνια, με αναζωπύρωση εθνικιστών και εθνοτικών εντάσεων και πολιτική αστάθεια».





Σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, τη χαρακτήρισε παράδειγμα πολιτικής σοβαρότητας και υπευθυνότητας, και επισήμανε πως συνεχίζει και κάνει πράξη την παραταξιακή παράδοση της εθνικής ευθύνης: η πατρίδα πάνω απ΄ όλα.
Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, αφού τόνισε πως αυτή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από ένα χρόνο, επέκρινε την κυβέρνηση πως κάνει τα ίδια λάθη και πως δεν έχει μάθει τίποτα, ούτε από «το καταστροφικό 2015 ούτε από τη βαρύτατη συνθηκολόγηση της πρώτης αξιολόγησης».
Επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και πολιτική αλλαγή, επιχειρηματολογώντας πως «όσο περνάει ο καιρός με αυτήν την κυβέρνηση τόσο μεγαλώνει το κόστος για την οικονομία», και διατύπωσε την εκτίμηση πως η αυτοδυναμία είναι «απόλυτα εφικτός στόχος».
Τέλος, σε ερώτηση αν κινδυνεύει με διάλυση η ευρωζώνη σε περίπτωση εκλογικής νίκης της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, είπε πως δεν θέλει να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Ωστόσο, αν τις κέρδιζε δεν θα μπορούσε να κερδίσει ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη, εκτίμησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/politics/504142/koumoutsakos-se-stigmes-entasis-oi-ypourgoi-ethnikis-amynas-den-k

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Κουμουτσάκος: Σε στιγμές έντασης οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας δεν κάνουν δηλώσεις
Κουμουτσάκος: Σε στιγμές έντασης οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας δεν κάνουν δηλώσεις
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvaFkTHYlx67QGM2zjK4cooWga5N7x90OvDUt8zmV_FQiHvuWkL6CqPO4mDa_fkXc8k-PZ8XvJsFa0aktqJY4jm7opkf2zIrJ-LYzB7zZ5rUMwhqqcWcpIDtRy8o9wssDt_ijRBi0Eh2A/s640/720_504142_5c72d1207d-b3fcb2f7a319c6e2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvaFkTHYlx67QGM2zjK4cooWga5N7x90OvDUt8zmV_FQiHvuWkL6CqPO4mDa_fkXc8k-PZ8XvJsFa0aktqJY4jm7opkf2zIrJ-LYzB7zZ5rUMwhqqcWcpIDtRy8o9wssDt_ijRBi0Eh2A/s72-c/720_504142_5c72d1207d-b3fcb2f7a319c6e2.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_459.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_459.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy