Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Το παράπονο του Καμμένου


Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Π. Καμμένο και τον Ντ. Τραμπ ήταν ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του τελευταίου, Τζορτζ ΠαπαδόπουλοςΟσοι γνωρίζουν καλά τον Πάνο Καμμένο, ξέρουν πως είχε ένα μεγάλο παράπονο. Ποιο ήταν αυτό; Μα φυσικά το γεγονός πως δεν προσκλήθηκε ποτέ από τον Αμερικανό ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Μπαράκ Ομπάμα.


Στην Ουάσιγκτον, πλέον, επικρατεί μια νέα τάξη πραγμάτων, η εποχή που στη θέση του πλανητάρχη βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Φαίνεται λοιπόν πως ο νέος αυτός άνεμος ευνοεί τον Πάνο Καμμένο, που στήριζε τον νέο πλανητάρχη με πάθος. Αλλωστε ο υπουργός Αμυνας ήταν ο πρώτος Ελληνας πολιτικός που είχε ανοίξει παρτίδες με τον ιδιόρρυθμο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, από την εποχή κιόλας που κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Π. Καμμένο και τον Ντ. Τραμπ ήταν ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του τελευταίου, Τζορτζ Παπαδόπουλος, τον οποίον ο Καμμένος είχε τραπεζώσει το καλοκαίρι σε γνωστή αθηναϊκή ταβέρνα, φροντίζοντας παράλληλα να τον συστήσει και στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Ο Τζ. Παπαδόπουλος διατήρησε τις επαφές με τον υπουργό Αμυνας, τον οποίον και γνώρισε στον (κατά το 1/4 Έλληνα) προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους, ο οποίος και προσκάλεσε τους Νίκο Παππά και Πάνο Καμμένο στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ αλλά και στη βάφτιση της συζύγου του.


Προς τι όλη αυτή η αναδρομή στο παρελθόν; Γιατί πλέον το παράπονο του υπουργού Αμυνας θα πάψει να υφίσταται, καθώς τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και θα συναντηθεί με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις!

Ο Π. Καμμένος είναι καλεσμένος -ποιου άλλου;- του παλιόφιλου του Ρ. Πρίμπους και θα παραστεί τόσο στις επίσημες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Λευκό Οίκο με αφορμή την 25η Μαρτίου, όσο και στις ιδιωτικές που θα κάνει ο προσωπάρχης του Ντ. Τραμπ.

Δεν ξέρω αν τους δύο άνδρες ενώνει ιδεολογικά ο «τραμπισμός», σίγουρα πάντως ο Π. Καμμένος έχει κάνει έναν πολύ καλό και ισχυρό φίλο στις ΗΠΑ. Αν βέβαια αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από την Ουάσιγκτον προς την Αθήνα, αυτό μένει να φανεί στα μαρμαρένια αλώνια...


(ΕΘΝΟΣ 23/03/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.