Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Κρίσεις στην Πολεμική Αεροπορία – Με ποια κριτήρια;
Πολλά έχουμε ακούσει αυτές τις ημέρες για τις κρίσεις στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) σε συνάρτηση με το πτητικό των ιπταμένων αξιωματικών που αν και δεν βρίσκονται σε πτητική ενέργεια λαμβάνουν ένα επιπλέον του μισθού τους επίδομα της τάξεως κατά μέσο όρο 1100 ευρώ το μήνα προκαλώντας το κοινό αίσθημα. (Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να κοπεί το πτητικό επίδομα σε αυτούς που δεν ίπτανται αναφέρονται στο δημοσίευμα της 17ης Ιανουαρίου 2017 στο militaire.gr).

Η ηγεσία της ΠΑ αντί να απαλλαγεί από το φαινόμενο αυτό δίνοντας οριστική λύση στο θέμα - μόνο στην δική μας ΠΑ συμβαίνει κατ' εξαίρεση - φρόντισε να αποστρατεύσει σημαντικό αριθμό νέων σχετικά σε ηλικία ιπταμένων αξιωματικών - που πιθανά είχαν ανάγκη την παραμονή τους στην ΠΑ λόγω οικονομικών οικογενειακών υποχρεώσεων - για λόγους εντυπώσεων αφού η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορούσε άλλο να δικαιολογηθεί.
Είναι λύση αυτή κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας; Εσείς που τόσο πολύ ενδιαφέρεστε για τα στελέχη των ΕΔ σε περίοδο οικονομικής κρίσης; Γιατί δεν συνέβη το ίδιο στο ΠΝ που υπάρχει το ίδιο πρόβλημα; Είναι λογική να παραμένει ένα επίδομα σε άτομα που δεν ίπτανται και να εξαρτάται από αυτό η αποστρατεία τους;

Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί το αρμόδιο υπουργείο και η ηγεσία της ΠΑ, είναι ότι οι υπάρχουσες στρεβλώσεις της πυραμίδας της ιεραρχίας του στρατεύματος που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, δεν λύνονται με ημίμετρα -η ασθένεια της συντεχνιακής λογικής είναι μεγάλη - αλλά απαιτούν ένα συνολικό σχέδιο κοστολόγησης, εξορθολογισμού, αξιοκρατικής λειτουργίας της δομής των ΕΔ λαμβάνοντας υπόψη ως ανεξάρτητη μεταβλητή τα οικονομικά δεδομένα της χώρας και εξαρτημένη τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.
* Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.