Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Τι συμβαίνει με τις φοιτητικές άδειες που δικαιούνται τα στελέχη των ΕΔ;

Τι συμβαίνει με τις φοιτητικές άδειες που δικαιούνταν τα στελέχη των ΕΔ; Τις τρώει “το μαύρο σκοτάδι”; Στρατιωτικός που παρακολουθεί μαθήματα στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μας γράφει:
“Μέχρι τώρα, υπηρετώντας σε νησί του Αιγαίου , έκανα χρήση της φοιτητικής άδειας μου που παρείχε η υπηρεσία (6 ημέρες για κάθε θεματική ενότητα (σημ. κάθε θεματική ενότητα αντιστοιχεί σε τρία πανεπιστημιακά μαθήματα).


Με το ΦΕΚ 2808 Άρθρο 12 προβλέπεται:
1. Στα στελέχη των ΕΔ χορηγείται φοιτητική άδεια διάρκειας έως δέκα (10) ημερών, ανά ημερολογιακό έτος,
με αποδοχές, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α. Φοιτούν σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού ή του εξωτερικού για απόκτηση
πρώτου πτυχίου, πλέον των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων ή για απόκτηση πτυχίου ανώτερης

βαθμίδας, από την εκπαιδευτική βαθμίδα, τις σπουδές της οποίας έχουν ήδη περατώσει.

β. Φοιτούν σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού ή του εξωτερικού, στα οποία η παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας ή η φοίτηση πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.   
Όπως διαφαίνεται από την τελευταία πρόταση την άδεια δικαιούνται όλοι οι φοιτητές του ΕΑΠ το οποίο σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ”Αποστολή του ΕΑΠ είναι η εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας’’.

Με διευκρινιστική διαταγή που εξέδωσε τόσο το ΓΕΕΘΑ όσο και το ΓΕΣ στις αρχές του έτους επί του Άρθρου 12 καταργούνται οι φοιτητικές άδειες στους φοιτούντες στο ΕΑΠ και στα κολέγια. Σας υπενθυμίζω ότι το ΕΑΠ αποτελεί δημόσιο πανεπιστήμιο. Στα παραπάνω διακρίνω μια διάκριση των δημόσιων πανεπιστημίων και των στελεχών που φοιτούν σε αυτά”.

Και μάλλον σωστά διακρίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.