Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Τι είδηση βγήκε από τις τακτικές κρίσεις! Ποιο σχέδιο “παγώνει” αλλά δεν εγκαταλείπεται
Η προαγωγή του διοικητή της ΑΣΔΕΝ Νίκου Μανωλάκου στο βαθμό του Αντιστράτηγου δείχνει ότι το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για υπαγωγή της ΑΣΔΕΝ υπό το Στόλο προς το παρόν “παγώνει”. Όπως έχει γράψει το Militaire.gr  ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης αλλά και η ηγεσία του ΓΕΝ είχε πειστεί πως η ώρα για αλλαγή είχε έρθει. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους επιλογής του “βάτραχου” Αντιναύαρχου Ιωάννη Παυλόπουλου για τη θέση του Αρχηγού Στόλου. Κρίθηκε ότι ένα στέλεχος που έχει γαλουχηθεί με την νοοτροπία των Ειδικών Δυνάμεων ήταν ιδανική λύση για να “περάσει” η ΑΣΔΕΝ υπό τον έλεγχο του Στόλου.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και εκφράστηκαν με αρθρογραφία απόστρατων αξιωματικών και μέσα από το Militaire.gr.

Στο ΓΕΕΘΑ δεν έκαναν πίσω, αλλά διευκρίνησαν ότι το όλο εγχείρημα βρίσκεται στη φάση της μελέτης. Η απόφαση για τοποθέτηση Αντιστράτηγου στην ΑΣΔΕΝ κι όχι Υποστράτηγου όπως προβλέπει το σχέδιο “μεταφοράς αρμοδιοτήτων” στο Στόλο, δείχνει ότι μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η μελέτη,τίποτα δεν αλλάζει.
Το ΓΕΕΘΑ υποστηρίζει την άποψή του η οποία έχει λογική. Κανένα σχέδιο όμως δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας αν δεν πειστούν όλοι να το υπηρετήσουν. Κι αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει το ΓΕΕΘΑ, ακούγοντας και ενσωματώνοντας κάποιες από τις προτάσεις όσων διαφωνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.