Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ΤΑΜΣ «Σάος» στη Σαμοθράκη



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον  Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «Σάος» στη Σαμοθράκη, η οποία περιελάμβανε εκκαθάριση κατοικημένης περιοχής από τον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής, καθώς και βολή εθνοφυλάκων με όλα τα όπλα.






Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στους Εθνοφύλακες, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Είμαστε σήμερα εδώ, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, παρακολουθήσαμε την άσκηση που διετάχθη πριν από λίγες ώρες για την Εθνοφυλακή, αλλά και την επίδειξη των στρατευσίμων που είχαν διοργανώσει οι Διοικητές σας.

Θέλω να σας συγχαρώ όλους, για την άμεση ανταπόκριση, τον επαγγελματισμό και κυρίως για το υψηλό ηθικό που έχετε όλοι σας, εθνοφύλακες, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατεύσιμοι.





Είμαστε εδώ, στη Σαμοθράκη, διότι η Σαμοθράκη αποτελεί ένα παράδειγμα για την πατρίδα μας. Οι  Ένοπλες Δυνάμεις, το μόνιμο προσωπικό, οι στρατεύσιμοι και οι εθνοφύλακες, μαζί, σαν μια γροθιά, έχουν δημιουργήσει εδώ μία ασπίδα απέναντι στην οποιαδήποτε πρόκληση μπορεί να δεχθούμε από την απέναντι πλευρά.

Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Είναι όμως και μία χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής της κυριαρχίας. Δεν είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, η οποία απαντάται. Είναι μια χώρα που έχει αποδείξει στα βάθη των αιώνων ότι όταν χρειάστηκε οι Έλληνες δώσαμε τη μάχη για να διαφυλάξουμε τα όσια και τα ιερά της πατρίδας μας.

Οι εποχές που ζούμε, είναι εποχές όπου βλέπουμε μία λεκτική επίθεση και πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας. Βλέπουμε μία ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι στις συμμαχικές χώρες.

Τα τελευταία χρόνια μετά την μεταπολίτευση είδαμε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το οποίο η Ελλάδα υπηρετεί, με παραβιάσεις, παραβάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, στις οποίες απαντά η Πολεμική μας Αεροπορία. Το τελευταίο αεροπλάνο που προσγειώνεται είναι πάντα ελληνικό. Παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων, προκλητικές συμπεριφορές, όπως αυτή που έχουμε τώρα με την προχθεσινή ανακοίνωση και τη ΝΟΤΑΜ του ερευνητικού σκάφους στην περιοχή της Σαμοθράκης. Όλες αυτές οι προκλήσεις απαντώνται από το Πολεμικό Ναυτικό.





Όμως, η κύρια δύναμη αποτροπής είναι ο στρατός που βρίσκεται πάνω στα νησιά και ο κοινός όρκος που έχουμε δώσει όλοι, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, εθνοφύλακες και στρατιώτες ότι «θα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας τις σημαίες, ότι δεν τις εγκαταλείπουμε ποτέ».

Είναι ξεκάθαρο ότι τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας, τις σημαίες τις κατεβάζουμε μόνο όταν τις αντικαθιστούμε με καινούργιες. Αυτές οι σημαίες δεν υποστέλλονται όσο παραμένει έστω και ένας ζωντανός από όλους εμάς.

Θέλω εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την ετοιμότητα την οποία επιδείξατε, για την άρτια εκπαίδευση και για το υψηλό ηθικό σας. Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητή, τους Υποδιοικητές, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς που με μεγάλη αγάπη, επαγγελματισμό και μέριμνα φροντίζουν να παρέχουν την εκπαίδευση, το σχεδιασμό και το υλικό για να μπορείτε να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω - και εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας - ότι φέτος που είναι το Έτος Εθνοφυλάκων θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εξοπλιστεί και να εκπαιδευτεί με τον καλύτερο τρόπο η Παλλαϊκή Άμυνα της χώρας μας. Η Εθνοφυλακή αποτελεί ουσιαστικά την Παλλαϊκή Άμυνα της πατρίδας μας.

Είμαστε εδώ, όχι απλώς για να σας συγχαρούμε, αλλά και για να σας ακούσουμε. Να ακούσουμε τις προτάσεις σας για να θωρακίσουμε καλύτερα το νησί με τους εθνοφύλακες, που είστε και μόνιμοι κάτοικοι στο νησί. Να ακούσουμε τα προβλήματα που έχουν οι στρατεύσιμοι και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε καλύτερα την ποιότητα της ζωής τους, αλλά και τα προβλήματα τα οποία έχει το μόνιμο προσωπικό, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί σας, που βρίσκονται και εκείνοι μακριά από τις οικογένειές τους, υπηρετώντας τον όρκο τους.

Θέλουμε στο μέτρο του δυνατού να προσφέρουμε ως πολιτική και στρατιωτική ηγεσία το καλύτερο δυνατό που μπορεί υπάρξει για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του στρατεύματος θα φροντίσουμε ώστε να ενισχυθεί το προσωπικό της Σαμοθράκης σε στρατεύσιμους, αλλά και σε μόνιμο προσωπικό. Θα φροντίσουμε με τα χρήματα τα οποία έχουμε πλέον ως έσοδα από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, αλλά και από πώληση μη επιχειρησιακού υλικού, να δημιουργήσουμε οικίες για όλους τους ΕΠΟΠ, τους υπαξιωματικούς, τους αξιωματικούς, ιδιαίτερα στην παραμεθόριο, σε δύσκολες περιόδους για την οικονομία της πατρίδας μας που ελπίζω ότι τελειώνουν αρκετά σύντομα για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ένα μέρος από το εισόδημα το οποίο έχει χαθεί αυτά τα χρόνια.





Κλείνοντας, θέλω να σας πω ότι είμαστε όλοι περήφανοι για εσάς, να σας διαβεβαιώσω ότι σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, στα νησιά, στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, αλλά και σε κάθε εσχατιά της Ελλάδας, όπως εσείς είστε με ψηλά το κεφάλι, με ισχυρό ηθικό, έτσι είναι και όλη η άλλη Ελλάδα.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτές οι οποίες ενώνουν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπου και αν ανήκουν πολιτικά. Είναι πολύ υψηλότερη η έννοια της πατρίδας από οποιαδήποτε πολιτική μπορεί να έχει ο καθένας και καθεμιά από εμάς.

Η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Είδατε ότι πλέον θεσμοί, όπως η ΜΟΜΚΑ, που βοήθησε και στο νησί στην περίοδο των πυρκαγιών θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. Θα φροντίσουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τα οποία άκουσα από τους εθνοφύλακες - και μας τα ανέλυσε προηγουμένως ο κ. Αντιδήμαρχος - σε σχέση με τις ανάγκες για ιατρική περίθαλψη και για ειδικότητες γιατρών από τις Ένοπλες Δυνάμεις που θα επισκέπτονται τακτικά το νησί. Παράλληλα, θα ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις.

Σας ευχαριστούμε όλους».









Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ΤΑΜΣ «Σάος» στη Σαμοθράκη
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ΤΑΜΣ «Σάος» στη Σαμοθράκη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuifYQMriB6HStORPukq-u56ly8uybI9aWw5gRWG6yYxLaE3kDrWTQ7iw2gvWfda9QtmBrGPAW6uPDYJ9cdE744IMJn0oQ3pXHMQtgr_yb4a-2kAxtYagd9gDQYYN8ma4iu-TRH0463Pg/s640/1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuifYQMriB6HStORPukq-u56ly8uybI9aWw5gRWG6yYxLaE3kDrWTQ7iw2gvWfda9QtmBrGPAW6uPDYJ9cdE744IMJn0oQ3pXHMQtgr_yb4a-2kAxtYagd9gDQYYN8ma4iu-TRH0463Pg/s72-c/1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_152.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_152.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy