Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΣΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Αρ.Πρωτ.   11/2017
                                                                                                        Θεσσαλονίκη, 28/02/2017

ΠΡΟΣ: ΥΠ.ΕΘ.Α.
ΚΟΙΝ:   Βουλευτές  Ε.Κ.
             Μ.Μ.Ε.
    

   Σας αναφέρουμε ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας είναι ένα Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ.αριθμ  731/2013 απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, καταχωρημένο στα μητρώα αυτού Α.Μ 9383 από το 2013. Επίσης σας αναφέρουμε πως η Ένωση μας εναρμόνισε το καταστατικό της σύμφωνα με τον Νόμο 4407/2016 με την υπ’αριθμ. 7Σ/2017 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.

   Εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ιδρύθηκαν πρόσφατα νέα σωματεία-Ενώσεις, ως «Περιφερειακές Ενότητες». Παρόλο όμως που υπάρχει η απόφαση 794/2017 του Πρωτοδικείου Αθηνών που σε ανάλογη περίπτωση αποφάσισε πως ο Νόμος επιβάλλει “ …τη σύσταση μιας μόνο Περιφερειακής Ένωσης σε κάθε Περιφέρεια”, οι παραπάνω «Ενώσεις» προχώρησαν σε αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και εκπροσώπων τους στην Π.Ο.Ε.Σ. , δευτεροβάθμιο σωματείο στο οποίο δεν ανήκουν. Μάλιστα οι Γενικές Συνελεύσεις τους πραγματοποιήθηκαν στις κατά τόπου Λ.Α.Φ. και πιθανόν έχουν ζητήσει από τους Σχηματισμούς που βρίσκονται στα γεωγραφικά τους όρια, συναντήσεις με τους Διοικητές τους αλλά και παραχώρηση χώρων για να στεγάσουν τα γραφεία τους, κάτι που πιθανόν δεν δικαιούνται.

   Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί αφενός μεν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Ενώσεων και αφετέρου δε ένα κλίμα στρέβλωσης της εικόνας της συλλογικής έκφρασης των Στρατιωτικών.

   Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας προσπαθεί να μην κάνει χρήση ακόμα κάθε Νόμιμου δικαιώματος της προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των Ενώσεων και την προστασία των Στρατιωτικών μελών της, αλλά και από την άλλη αυτή η κατάσταση και αυτό το θολό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί.

   Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε για την εξέταση του σοβαρού αυτού ζητήματος που έχει ανακύψει.

               Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
          Αθανάσιος Σαρρής                                            Δημήτριος Καμπουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.