Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Η Καρδίτσα τίμησε τους ήρωες του Υψώματος 731


Την συμπλήρωση 76 χρόνων από την ιστορική μάχη στοΎψωμα 731 τίμησε σήμερα η Καρδίτσα και παράλληλα τίμησε την μνήμη των δικών της παιδιών που μαζί με Τρικαλινούς απάρτιζαν το ηρωικό και απροσπέλαστο 5ο Σύνταγμα Πεζικού.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, με δοξολογία, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. π. Αμφιλόχιου και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. 
Στον Μητροπολιτικό Ναό, βρέθηκαν εκατοντάδες Καρδιτσιώτες, και ανάμεσά τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σιωροπούλου - Κατσιαβριά, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. κ. Τσιάρας, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη κ. Αναγνωστοπουλος, ο διοικητής του ΚΕΣΝ κ. Παπανικολάου, ο αστυνομικός δ/ντης Καρδίτσας κ. Καραπιπέρης, ο διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Κορέλας, εκπρόσωποι οργανώσεων αποστράτων και εφέδρων.
Μετά το τέλος της δοξολογίας τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος των εφέδρων αξιωματικών κ. Ντενησιώτης, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για μία από τις σκληρότερες μάχες του πολέμου.  Μία μάχη που έφερε την πρώτη ήττα του άξονα μέσω της μεγαλειώδους  θυσίας των Δυτικοθεσσαλών που με απαράμιλλη γενναιότητα ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι σε ένα υπέρμετρα μεγαλύτερο σε αριθμό και εξοπλισμό στρατό και υπερασπίστηκαν με επιτυχία τα πάτρια εδάφη.

Ακολούθως προ του ηρώου πεσόντων στο προαύλιο του Ναού εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε κατάθεση στεφάνων. Συγκεκριμένα κατέθεσαν στεφάνι ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Τσιάρας, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο κ. Αναγνωστόπουλος εκ μέρους της αντιπεριφέρειας, ο Ανώτερος διοικητής φρουράς Καρδίτσας κ. Παπανικολάου, ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Καραπιπέρης, ο διοικητής της Π.Υ. κ. Κορέλας, εκπρόσωποι της ¨ένωσης αποστράτων αξιωματικών στρατού, του Συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών, της Ένωσης τέκνων πεσόντων 1940-41 και του Συλλόγου φίλων Ιστορίας ν. Καρδίτσας.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την φιλαρμονική του Δήμου ενώ τιμές απέδιδε άγημα εκπαιδευομένων στο ΚΕΣΝ Ρούσου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.