Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «ΣΠΕΝ» της Α΄ΕΣΣΟ 2017 από την 98 ΑΔΤΕ (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)
Πραγματοποιήθηκε από την 98 Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ) , από 28 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2017, το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων Οπλιτών (ΣΠΕΝ) της 2017 Α΄ ΕΣΣΟ.Σκοπός της δραστηριότητας ήταν η συμπλήρωση και βελτίωση των γνώσεων των Οπλιτών Θητείας, προκειμένου να καταστούν ικανοί μαχητές και να υλοποιηθεί κατά τον δυνατόν ομαλότερα η προσαρμογή τους στην επιχειρησιακή εκπαίδευση των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων τους.Η εκπαίδευση, σύμφωνα με τις οδηγίες εκπαιδεύσεως του ΓΕΣ, περιέλαβε αντικείμενα ατομικής τακτικής, πυρ και κίνηση, ασκήσεις μικρών κλιμακίων και βολές ημέρα και νύκτα.
Σήμερα το πρωί (17/03) πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των οπλιτών παρουσία του στρατιωτικού διοικητή της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγου κ Τσερπε αλλά και διοικητών των μονάδων της 98 ΑΔΤΕ στο στρατόπεδο 221 ΤΕ Στρατόπεδο Μακρή στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.Στην τελετή πέρα από τον στρατηγό κ Τσερπε και τους διοικητές βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των οπλιτών όπου παρακολούθησαν όλη την διαδικασία που περιλάμβανε ασκήσεις ακριβείας, παρέλαση, ασκήσεις σωματικής ανάπτυξης κ.αΛίγο πριν το τέλος της τελετής ο στρατιωτικός διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος κ Τσερπες παρέδωσε το δίπλωμα αποφοίτησης στους οπλίτες αλλά και τα μαχητοσημα στους τρεις καλύτερους οπλίτες αυτού του ΣΠΕΝ.Στο συγκεκριμένο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων Οπλιτών έλαβαν μέρος περίπου 80 οπλίτες από την Λέσβο αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας όπου θα ολοκληρώσουν την θητεία τους σε περίπου 7,5 μήνες σε μονάδες της Λέσβου.
Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα των εστιατορίων του 221 ΤΕ για τους οπλίτες και τους πολίτες.Στην τελετή μάλιστα ο κος Τσερπες μιλώντας φιλικά με τους παρευρισκομένους εξήγησε γιατί πρέπει να γίνονται τα Σχολεία Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων Οπλιτών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή αποφοίτησηςΠΗΓΗ: http://www.lesvospost.com/2017/03/spen-aesso2017-98adte.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.